Prijsvraag 't Vaneker, Enschede
opdrachtgever: Gemeente Enschede
architecten: Martin Huiskes
medewerkers:

“Mijn groene buren” is een eigentijdse kijk op een duurzaam en verantwoord buurschap op een Twentse Hoeve. Een buurschap kan onderverdeeld zijn in buurten die vergelijkbaar zijn met de aloude nabuurschap of noaberschoppen. In deze huidige tijd is dit opnieuw een zeer bruikbare vorm van samenwerking. Vooral in deze tijd waarin we gezamenlijke keuzes moeten maken voor de toekomst onder ander op het gebied van verantwoord bouwen. Het aspect verantwoord bouwen heeft voor een belangrijk deel te maken met het energiegebruik en de CO2-emissie. Om een hoge energiebesparing te bereiken worden alle woningen op het erf ontwikkeld op basis van de ‘trias energetica’.
Door het nastreven van gezamenlijke doelen en idealen met de daarbij behorende afspraken op het gebied van verantwoord leven en bouwen moet het mogelijk zijn om een prettige woonomgeving te creëren met een eigentijds Twents karakter die is voorbereid op de toekomst.

LKSVDD architecten heeft meegedaan aan de architectuurwedstrijd voor het nieuwe Enschedese woongebied ’t Vaneker, aan de noordrand van Enschede. Doel van de ideeënprijsvraag ‘Bouw natuurlijk je eigen vrijheid’ is om de kavelkopers, die in ’t Vaneker een grote vrijheid krijgen, de waarde en schoonheid te laten zien van hoge architectonische kwaliteit.

  
< vorige pagina