Kantoor TriMM, Enschede
opdrachtgever: TriMM Interactieve Media
architecten: Radboud Seckel, Ronald Olthof
medewerkers: Willem Hoefsmit, Tim Zoetebier, Gerrit Vreeswijk
oplevering: 2009

Op het Roombeekterrein in Enschede is voor TriMM, een multimediabedrijf, een kantoor ontwikkeld. TriMM ambieerde een kantoor met een open structuur ondanks meerdere lagen. In feite is het uiteindelijke plan een ‘kantoortuin’ zowel in horizontale als verticale zin. Centraal in het gebouw is de vide met trappen en liften die de splitlevelverdiepingen met elkaar verbinden. Strategisch geplaatste wanden, kasten en sanitaire units definiëren werk- en overlegplekken, terwijl de open totaalstructuur altijd zicht- en voelbaar blijft.
Gekozen is voor duurzame oplossingen ten aanzien van materiaalgebruik en installatietechniek. Het vele glas in de gevels maakt het gebouw ook open naar z’n omgeving. TriMM is een zeer sociaal bedrijf voor haar werknemers. De betrokkenheid met het bedrijf van de familieleden van de werknemers is zeer groot. Door in het interieur spelelementen, zoals een glijbaan en tafeltennisruimte, op te nemen laat zij zien dat het kantoor niet alleen een plek is om te werken.

  
< vorige pagina