Kantoor Dura Vermeer, Hengelo
opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Hengelo BV
architecten: Kick Leijh, Inka van Uem-Brönstrup
medewerkers: Nico Hofhuis
oplevering: 2009

Ten behoeve van Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V. is op een uitdagende manier in het kantorenpark Oosterbosch te Hengelo een kantoor ontworpen dat zowel door vorm als door ligging een representatief focuspunt is voor deze kantoorlocatie. Het geheel in baksteen opgetrokken gebouw omvat een parkeerkelder en vijf bouwlagen, die door de afwisseling van gesloten en open een markante sculptuur te zien geven.
Vanuit de aandacht voor leefomgeving, flexibiliteit, natuur en landschap zijn duurzame maatregelen toegepast: een warmtepomp voor verwarming en koeling, duurzaam inkopen elektriciteit, warmteterugwinning, natuurlijke infiltratie hemelwater, buitenschil met hoge isolatiewaarden en flexibele indelingsmogelijkheden.

  
< vorige pagina