De Tas, Biddinghuizen
opdrachtgever: Oost Flevoland Woondiensten
architecten: Hans van den Dobbelsteen, Martin Huiskes
medewerkers: Elroy Bos
oplevering: 2008

Als onderdeel van het centrumplan Biddinghuizen zijn voor de woningstichting Oost Flevoland Woondiensten 52 sociale huurwoningen van circa 76mē gerealiseerd. Het plan vormt de entree van Biddinghuizen en is uitgevoerd in fasen. Een bestaande Rabobank is ingepast. Het gebouw is energetisch geoptimaliseerd binnen het gestelde budget voor sociale woningbouw. Door het toepassen van o.a. aardwarmtepompen is het gebouw energetisch geoptimaliseerd (EPC lager dan 0,5).
Het binnenterrein waarop geparkeerd wordt is uitgevoerd in een waterdoorlatende bestrating. De entree van het gebouw is gelegen aan een winkelstraat. De wand grenzend aan deze straat is geheel uitgevoerd in verticale lichtdoorlatende glaspanelen. Zodra het schemert wordt de straat aangelicht door de verlichting aangebracht achter deze translucente glazenwand. Ook de baksteen waarmee het plan is uitgevoerd is bijzonder. De steen heeft een gloed welke oogt als roestvlekken. Samen met vlakken uitgevoerd in wit geschilderd mw en houten delen geeft dit een warm en toch fris uiterlijk aan het gebouw.

  
< vorige pagina