Kantoor deltaWonen, Zwolle
opdrachtgever: DLH Projektontwikkeling BV, Zwolle
architecten: Hein Kappelhoff
medewerkers: Willem Hoefsmit
oplevering: 2006

Het voormalige gymnasium Celeanum aan de Veerallee te Zwolle is een gemeentelijk monument uit 1930. Sinds medio 2006 is dit monument het hoofdkantoor van woningcorporatie deltaWonen. Uitgangspunt bij het ontwerp is het behoud van de karakteristiek van het gebouw. De belangrijkste wijziging aan het exterieur van het oude gymnasium is de vervanging van de aluminium kozijnen door traditionele stalen kozijnen. De profilering en kozijnindeling komen weer overeen met de situatie van 1930. Het interieur van het monument verkeerde nog in een staat, waarbij de oorspronkelijke kenmerken
goed bewaard zijn gebleven. Door de noodzakelijke toevoegingen zoals lift, toiletten en interieurelementen te ontwerpen in een hedendaagse vormgeving en materialisatie blijft het oorspronkelijke beeld zoveel mogelijk intact. Er ontstaat een eigen identiteit voor de nieuwe gebruiker van het gebouw. De nieuwe kantoorindeling is met een eigen structuur zodanig ontwikkeld dat de bestaande constructieve opzet van het oorspronkelijke gebouw gehandhaafd en de structuur van de oude klaslokalen herkenbaar blijft.

  
< vorige pagina