/Foto mappen/actueel/De Power Farm
Nieuws:// LKSVDD in cradle to cradle

LKSVDD architecten is met opdrachtgever Ingrepro Micro Ingredients BV uit Borculo betrokken bij een uiterst opwindend “cradle-to-cradle” project. Ingrepro is Nederlands grootste producent van algen.
Algen vormen een belangrijke basis voor een ecologisch verantwoorde productie van onder meer voedsel voor mens en dier, cosmetica, gewasbeschermingsmiddelen en biodiesel.

De voeding voor algen wordt geproduceerd in met afvalstoffen 'gestookte' biovergistings-centrales. Met deze centrales wordt bovendien duurzame energie opgewekt.Algen breken het vaste vergistingsresidu af en zetten het om in bovenvermelde, nuttige producten. Algen verwerken daarbij bovendien CO2 waardoor het broeikaseffect wordt tegengegaan!
Ingrepro exploiteert algenkwekerijen in combinatie met afvalverwerking. Ingrepro kan daarbij een verbinding maken naar recreatie en naar een keur van andere eco-bedrijvigheid. Met veel respect voor de omgeving, letterlijk en figuurlijk.

Door het werk van het bureau wordt duidelijk dat de beeldkwaliteit van Ingrepro´s bezigheden niet onderdoet voor de andere merites!
In het beeldmateriaal is zichtbaar hoe bij meervoudig grondgebruik algenproductie, afvalverwerking en meerdere vormen van duurzame energieopwekking kunnen worden gecombineerd met een recreatief wandelpark en een dienstencentrum voor ecobedrijvigheid. Zichtbaar is hoe deze functies elkaar in visuele en in  functionele zin kunnen ondersteunen en hoe daarbij een hoogwaardig geheel met eigen zeggingskracht ontstaat.

 
< vorige pagina