/PROJECTMAPPEN/leren/H0567 Plechelmus
Nieuws// LKSVDD wint prijs in “Erfgoed op eigen benen”.

De inzending van het ontwerp voor de R.K. Daltonschool St. Plechelmus in Hengelo is een van de winnaars van de prijsvraag “Erfgoed op eigen benen”. Uit handen van mr Frank Visser ontving de school een bedrag van € 50.000,-.

Deze prijsvraag, op initiatief van het VSBfonds gelanceerd door de Stichting 2008 Jaar van het Religieus erfgoed, is gericht op inspirerende plannen voor de neven- of herbestemming van religieuze gebouwen. 

Het door LKSVDD ingediende plan laat zien hoe de leegstaande Heilige Hartkerk in Hengelo een nieuwe bestemming als school krijgt.

Een citaat uit het juryrapport: "Deze prijs gaat naar een project waar door betrokkenen al een aantal jaren met grote overtuiging en liefde aan is gewerkt. De niet monumentale maar wel beeldbepalende kerk krijgt een nieuw leven. Dankzij de nieuwe activiteiten zal het gebouw een bruisend en dynamisch middelpunt van zijn omgeving worden. Het verbouwingsplan voor de nieuwe functie getuigt van een helder architectonisch concept. Het is een project dat laat zien dat samenwerken loont. "

 

 
< vorige pagina