/Foto mappen/actueel/solar team
Nieuws// LKSVDD sponsort Solar Team Twente
Solar Team Twente waagt zich weer op het strijdtoneel van de World Solar ChallengeŽ in Australië. De World Solar ChallengeŽ is de meest prestigieuze challenge op het gebied van duurzame energie. Het Team gaat in een jaar tijd een zonneauto ontwerpen, bouwen en testen om mee te race in de World Solar ChallengeŽ.

Daar wordt binnen een week een afstand van 3010 km afgelegd van Darwin naar Adelaide, dwars door de outback van Australië.

 

Het doel achter de World Solar ChallengeŽ is niet alleen zo snel mogelijk de 3010km rijden maar juist ook het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe duurzame technologiën op automotive gebied. Solar Team Twente ziet vooral in het laatste een grote uitdaging, iets wat onder andere terug te zien is in de zonneauto’s waarmee ze deelnemen.

LKSVDD heeft een twents hart en duurzame energie, innovatie en techniek staan bij ons hoog in het vaandel. Een duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige samenleving is een maatschappelijk streven. Dat vindt ook in onze architectuur zijn weerslag.

 

Wij steunen Solar Team Twente en wensen ze een goede race in oktober 2009.

 
< vorige pagina