/Foto mappen/actueel/thales hengelo
Nieuws// Thales Hengelo binnen twee jaar van eerste schets tot oplevering!

Voor het ontwerp van de grootscheepse nieuwbouw in het Hengelo heeft het Franse electronicabedrijf Thales in april 2012 voor LKSVDD architecten gekozen.

Op 16 mei 2013 is door burgemeester Sander Schelberg en CEO Gerben Edelijn de virtuele eerste steen onthuld. Op 2 september 2013 is het hoogste punt gevierd en in februari 2014 zijn de projecten opgeleverd.

In een integraal ontwerpteam is een ontwerp gemaakt voor een nieuwe campus, die landschap en werken met elkaar verbindt. Dit ontwerpteam bestaat naast LKSVDD uit MTD landschapsarchitecten, Reitsema & partners, DWA installatie- en energieadviseurs en Lucassen bouwconstructies.

De Nederlandse hoofdvestiging van het concern gaat vrijwel volledig tegen de vlakte om plaats te maken voor een compleet nieuwe hightech campus. De 1600 werknemers zullen niet langer verspreid over het terrein werkzaam zijn maar zitten straks bij elkaar in een transparant open hoofdkantoor.

Door de uitstekende samenwerking met onze ontwerppartners en maximale benutting van de mogelijkheden van BIM, is het gelukt in oktober 2012 zowel de bouwaanvraag als de aanbesteding op te starten.

In bouwteam met de aannemer, Dura Vermeer Bouw Hengelo, is de uitwerking opgepakt en wordt het project in februari 2014 opgeleverd !

 
< vorige pagina