Schetsen in Noord-Holland

Ook in de zomer van 2009 is het ouderwetse tekenpotlood weer opgepakt. In de dagelijkse praktijk nemen de digitale hulpmiddelen meer en meer de overhand. Toch zijn we er van overtuigd dat het potlood en de pen uiteindelijk op de meest directe manier in staat zijn onze gedachten te schetsen.


meer over schetsexcursie 2009 »

Nieuws// Schetsen aan de Maas

in Noord-Limburg

Snel beelden kunnen genereren, het verbeelden, is voor een ontwerper van cruciaal belang. Door het schetsen en het tekenen ben je op een andere manier aan het onderzoeken.


meer over schetsexcursie 2010 »

Schetsexcursie 2008

In de dagelijkse praktijk nemen digitale hulpmiddelen meer en meer de overhand. Vandaar dat we tijdens onze schetsexcursies juist het ouderwetse tekenpotlood weer oppakken.  We zijn er namelijk van overtuigd dat de handschets uiteindelijk de meest directe manier is om onze gedachten te verbeelden.

meer over schetsexcursie 2008 »

 BNA kringexcursie Berlijn
Door middel van een zeer intensief programma zijn Kick Leijh, Hein Kappelhoff en Carla Kamphuis weer helemaal op de hoogte van de laatste architectuurontwikkelingen in de stad Berlijn.
Het programma bestond o.a. uit een bezichtiging van de Nederlandse Ambassade, ontworpen door Rem Koolhaas. De DZ-bank van Frank O. Gehry is bezocht. Een rondleiding door de Academie van Schone Kunsten van Gunter Behnisch & Werner Durth.

meer over excursie berlijn juni 2007 »

Studiereis naar Dubai en China, voorjaar 2007

Van 10 t/m 19 april 2007 stond een inspirerende architectuur- en cultuurreis naar Dubai en China op het programma. Hans van den Dobbelsteen was een van de deelnemers. 

 

In Dubai, een emiraat met ongekende mogelijkheden, werd de bouw van de Burj Dubai van eerbiedige afstand bekeken. Met circa 750 meter wordt dit het hoogste gebouw ter wereld.

Ook de Burj Arab, het ikoon van Dubai, werd bezocht, evenals diverse uitermate luxueuze, aangename, maar tegelijkertijd zeer kunstmatige winkel- en vermaakscentra.

 

Met het echte leven werd kennis gemaakt door bezoek aan de souks en de woestijn, waar tot diep in de nacht werd genoten van een maaltijd in een prachtig arabisch decor.


meer over dubai en china »

Schetsexcursie 2007 naar Groningen

Terug naar de basis. Dat was ook dit jaar weer de reden om tijdens de schetsexcursie het ouderwetse tekenpotlood op te pakken. In de dagelijkse praktijk nemen digitale hulpmiddelen meer en meer de overhand. Toch zijn we er van overtuigd dat de handschets uiteindelijk de meest directe manier is om onze gedachten te verbeelden. Het weekend leerde dat onze schetsvaardigheid een duidelijke progressie doormaakte en we met zín allen steeds enthousiaster werden.


meer over schetsexcursie 2007 »

Londen, 2006
In het najaar van 2006 maakte Hans van den Dobbelsteen deel uit van een groep architecten die een goed voorbereide studiereis maakten naar Londen.
In drie dagen werden een groot aantal projecten bezocht, o.a. van gevestigde namen als Herzog & deMeuron, Rogers, Wiggleworth, Alsop.

meer over londen »

Schetsexcursie Limburg: een groot succes!

Terug naar de basis. Dat was de reden om in het voorjaar van 2006 tijdens een schetsexcursie het ouderwetse tekenpotlood weer eens om te pakken.
Met als bestemming Limburg werd een middag geschetst in 'Ceramique' en een dag in het landschap rondom de Meschermolen. Niet alleen de ontwerpers, voor wie de excursie 'verplichte kost' was, maar ook een aantal bouwkundig tekenaars maakten deel uit van de groep van 20 deelnemers.


meer over schetsexcursie 2006 »