Nieuws// 'God's Loft Story' wint prijzen in China en Achterhoek !

De transformatie van een kerk tot woon- en werkloft in Haarlo heeft de 'Annual Residential Space Award' gewonnen. Deze award is uitgereikt in Shenzhen (China) en maakt onder deel uit van de 'Modern Decoration International Media Awards. Eerder won dit project de Publieksprijs van de Architectuurprijs Achterhoek 2012


meer over woon- werkloft in kerk »

Nieuws// Thales Hengelo binnen twee jaar van eerste schets tot oplevering!

Voor het ontwerp van de grootscheepse nieuwbouw in het Hengelo heeft het Franse electronicabedrijf Thales in april 2012 voor LKSVDD architecten gekozen.

Op 16 mei 2013 is door burgemeester Sander Schelberg en CEO Gerben Edelijn de virtuele eerste steen onthuld. Op 2 september 2013 is het hoogste punt gevierd en in februari 2014 zijn de projecten opgeleverd.


meer over Thales Hengelo »

Nieuws// Nieuw: LKSVDD Revit-tools

Met trots lanceren we onze eerste Revit-tool: de arcering-maker. Revit is het 3D-tekenprogramma dat LKSVDD inzet voor BIM-projecten.  

Om het gebruik van Revit te stimuleren, delen onze Revit-specialisten hun oplossingen. De tool is gratis te downloaden.


meer over arcering-maker »

Nieuws// High Tech Factory op UT geopend

Op 16 mei 2013 is onder grote publieke belangstelling de High Tech Factory op de Universiteit Twente geopend. 


meer over High Tech Factory »

Nieuws//  Eerste paal geslagen voor Brede School Diemen-Noord

Op 14 mei 2013 is onder het goedkeurend oog van 700 kinderen de eerste paal voor hun nieuwe school de grond in gegaan. Het nieuwe gebouw komt nabij de entree van de wijk, is duurzaam, modern en eigenzinnig. Een school om trots op te zijn !


meer over Diemen »

Nieuws// FUN-IE-FIT Almelo al voor de opening een groot succes
Met het neerhalen van een te slopen wandje is de bouw van Nederlands eerst digitale sportcentrum FUN-IE-FIT in Almelo van start gegaan. Samen met De Klup Twente en de E-sportbond realissert LKSVDD architecten dit project in een verouderde gymzaal. Stichting De Klup Twente is een professionele vrijwilligers-organisatie die ervoor wil zorgen dat mensen met een beperking kunnen beschikken over voldoende vrijetijdsmogelijkheden en in hun vrije tijd nergens worden uitgesloten.

meer over FUN-IE-FIT »

Nieuws// Rabobank Alkmaar officieel geopend
Het nieuwe hoofdkantoor is duurzaam en energiezuinig met veel aandacht voor transparantie en optimaal gefaciliteerd voor flexwerken. Het gebouw krijgt volgens de Greencalc methode een energielabel A+ toegekend. In een integraal ontwerpproces zijn aspecten als materiaalgebruik, energiegebruik en een hoogcomfort klimaatbeheersing nauwkeurig afgestemd op de architectonische verschijningsvorm.


meer over hoofdkantoor Rabobank Alkmaar e.o. »

Nieuws// Integraal Kindcentrum de Plantage
In Geldermalsen heeft LKSVDD architecten de architectenselectie gewonnen voor een Integraal Kind Centrum in de nieuw te bouwen wijk De Plantage. In het kindcentrum zal een tweetal scholen, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf en een dubbele sportzaalvoorziening worden ondergebracht.

meer over Kindcentrum de Plantage »

Nieuws// Tweede prijs AIT Award 2012
Donderdagavond 19 april 2012 heeft architect Ronald Olthof in Frankfurt namens LKSVDD architecten de 2e prijs ontvangen voor de daklozenopvang De Herberg, Zwolle”. De internationale AIT-Award “Global Award for the very best in Interior and Architecture” is een prestigieuze prijs die
architectuur en interieurarchitectuur wereldwijd combineert.

meer over 2e prijs AIT-Award 2012 »

Nieuws// De Nieuwe Schans
LKSVDD maakt voor zorginstelling IJsselheem en woningcorporatie Wetland Wonen het ontwerp “De Nieuwe Schans”, een nieuw woonservicecenter in Zwartsluis.
Het plan voorziet in de nieuwbouw en verbouw van een woonzorgvoorziening in het hart van Zwartsluis.

meer over De Nieuwe Schans »

Nieuws// Expo Business Parc Hengelo
LKSVDD is architect, stedenbouwkundige en coordinator beeldkwaliteit voor Expo Business Parc te Hengelo, een hoogwaardige werkomgeving (>6ha.) voor datagerelateerde ondernemingen. Het gebied bevat kantoren, een groot datacenter en voorzieningen voor meet-and-greet, restaurants, congressing, groen en parkeren. Kortom een plek voor mensen en getallen!

meer over Expo Business Parc Hengelo »

Nieuws//  GPR Gebouw Zorgvastgoed 

Naast de bijdrage aan het gebruikersplatform van GPR Gebouw is LKSVDD architecten nauw betrokken bij de ontwikkeling van de speciale Zorgvastgoed gebruiksfunctie van GPR Gebouw. GPR Gebouw is een tool waarmee LKSVDD architecten de duurzaamheidambities van haar opdrachtgevers vastlegt, meet en stuurt. Het is te gebruiken voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en geeft inzicht in de duurzaamheid van een gebouw op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.


meer over GPR Gebouw Zorgvastgoed »

Nieuws// MCR Rouveen officieel geopend
Met het loslaten van de groene balonnen is op 20 januari de MCR Rouveen officieel geopend. De Multifunctionele Combischool huisvest twee scholen, een peuterspeelzaal, buurtvoorziening en een dubbele sportzaal. Het ontwerp conformeert zich aan de landschappelijke
structuur en setting die het dorp Rouveen rijk is.

meer over opening MCR Rouveen »

Nieuws// Eervolle vermelding Ronald Olthof prijsvraag Top van Bischoff

In het kader van de BNA ideeënprijsvraag ‘De top van Bischoff’ is het ontwerp van Ronald Olthof beloont met een eervolle vermelding.  De jury, onder leiding van Frits van Dongen, waardeerde uit de 109 inzendingen het plan van omdat het een heldere en eigenzinnige ontwerpoplossing bood voor het gehele marktplein.


meer over Top van Bischoff »

Nieuws// LKSVDD gastheer verduurzaming bouw

Op donderdag 4 november was LKSVDD gastheer van het project Duurzaamheid in de Steigers

LKSVDD voert al sinds jaar en dag een maatschappelijk verantwoord beleid, gericht op zowel de aspecten people, planet als profit. Eerder heeft LKSVDD zich al aangesloten bij het MVO-pact Hengelo.


meer over Duurzaamheid in de Steigers »

Nieuws// Succesvolle herstructurering in Arnhem: Malburgen bruist !
Op 15 september zal het Hofje aan de Zevenbladstraat, een project van LKSVDD architecten, centraal staan tijdens Malburgen Bouwt, een van de Bruisdagen van de Arnhemse wijk Malburgen.

meer over 10 jaar Malburgen »

Nieuws// Bedrijfspand met duurzaam klimaatconcept gereed
Het nieuwe pand van Klein Poelhuis in Winterswijk, voorzien van vele duurzame technieken, is in gebruik genomen. Voor het bedrijfspand is een duurzaam klimaatconcept ontwikkeld, waarin betonactivering, broninstallaties, warmtepompen en lagetemperatuur vloerverwarmingssystemen met elkaar zijn gecombineerd.

meer over bedrijfspand Klein Poelhuis »

Nieuws// Architectonische en

duurzame facelift voltooid

Het nieuwe hoofdkantoor van Countus Accountants+Adviseurs begint na een ingrijpende revitalisering aan een tweede leven. Het pand aan de Dr. Stolteweg in Zwolle heeft na de ingrijpende renovatie een energie A-label gekregen, dit was voorheen een E-label.

meer over kantoor Countus »

Nieuws// De Herberg in Zwolle opent haar deuren
De Herberg is het nieuwe onderkomen voor de dak- en thuislozen in Zwolle. Om dit te vieren is er op zaterdag 21 november een Open Huis van 11.00 tot 14.00 uur. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen en er zijn rondleidingen. Vrijdag 20 november zal de opvang officieel worden geopend.De bewoners van De Herberg hebben inmiddels hun intrek genomen in het nieuwe pand.

meer over opening De Herberg »

Nieuws// Duurzame herbestemming  

Fort bij ‘t Hemeltje

Op het terrein van Fort Vechten te Bunnik is een kennisoverdrachtsessie gehouden met als doel het verzamelen van kennis over de forten uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  

Onder leiding van het projectbureau De Nieuwe Hollandse Waterlinie hebben  opdrachtgevers, beleidmakers, ontwerpers en aannemers met veel enthousiasme vanuit verschillende invalshoeken in diverse workshops gediscussieerd. LKSVDD was een van de deelnemende partijen. 


meer over Fort bij ‘t Hemeltje »

Nieuws// LKSVDD wint prijs in “Erfgoed op eigen benen”.

De inzending van het ontwerp voor de R.K. Daltonschool St. Plechelmus in Hengelo is een van de winnaars van de prijsvraag “Erfgoed op eigen benen”. Uit handen van mr Frank Visser ontving de school een bedrag van € 50.000,-.

Deze prijsvraag, op initiatief van het VSBfonds gelanceerd door de Stichting 2008 Jaar van het Religieus erfgoed, is gericht op inspirerende plannen voor de neven- of herbestemming van religieuze gebouwen. 


meer over deze prijsvraag »

Nieuws:// LKSVDD in cradle to cradle

LKSVDD architecten is met opdrachtgever Ingrepro Micro Ingredients BV uit Borculo betrokken bij een uiterst opwindend “cradle-to-cradle” project. Ingrepro is Nederlands grootste producent van algen.
Algen vormen een belangrijke basis voor een ecologisch verantwoorde productie van onder meer voedsel voor mens en dier, cosmetica, gewasbeschermingsmiddelen en biodiesel.


meer over de Ingrepro Power Farm »

Nieuws// LKSVDD actief in ontwikkeling marktplein Hengelo

Naar aanleiding van het binnenstadsdebat, dat in Hengelo gehouden wordt, heeft LKSVDD architecten [zelf gevestigd op de bovenste verdieping van De Telgenflat aan de markt] een plan voorgesteld om de werking en het uiterlijk van het marktplein te verbeteren.

Het marktplein is al jaren een discussiepunt

bij de inwoners en de gemeente Hengelo.


meer over ontwikkeling marktplein »