Nieuws// Buurthuis De Kei in Architectuur over de grens II
‘Architektur jenseits der Grenze’ is de naam van een grensoverschrijdende tentoonstelling die afgelopen vrijdag 15 januari is geopend. Het buurthuis De Kei, een inzending van LKSVDD architecten voor BNA Gebouw van het jaar 2009, is één van de tentoongestelde projecten in deze expositie. De projecten zijn te zien in het Haus der Niederlande te Münster in Duitsland.

meer over deze expositie »

Nieuws// Bouw multifunctioneel Kindercentrum Ter Apel voltooid
Het multifunctionele kindercentrum in Ter Apel is tijdens de eerste wintersneeuw eind 2009 opgeleverd. In de kerstvakantie zijn de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, het consultatiebureau en het inloopcentrum jeugd en gezin verhuisd naar de nieuwe locatie, zodat de kinderen begin 2010 welkom zijn.

meer over Kindercentrum Ter Apel »

Nieuws// Hoogste punt Dura Vermeer Hengelo 

Op dinsdag 2 juni is op feestelijke wijze het hoogste punt gevierd van het nieuwe kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V. De officiële handeling werd verricht door burgemeester F. Kerckhaert, onder toeziend oog van Dura Vermeer directeur H. Pluimers en begeleid door oorverdovend vuurwerk.

 


meer over nieuwbouw kantoor Dura Vermeer »

Nieuws// LKSVDD sponsort Solar Team Twente
Solar Team Twente waagt zich weer op het strijdtoneel van de World Solar Challenge® in Australië. De World Solar Challenge® is de meest prestigieuze challenge op het gebied van duurzame energie. Het Team gaat in een jaar tijd een zonneauto ontwerpen, bouwen en testen om mee te race in de World Solar Challenge®.

meer over Solar Team Twente »

Nieuws// Verbeterd energielabel dankzij integraal ontwerp

De vernieuwbouw van het Etty Hillesum Lyceum, locatie de Boerhaave in Deventer is in volle gang. Het oorspronkelijke hoofdgebouw dateert uit 1960 en is midden jaren tachtig uitgebreid.

Door een integrale bouwkundige en installatietechnische renovatie wordt het gebouw voorbereid op een duurzame toekomst.


meer over verbouw boerhaave »

Nieuws// Inspirerende kunst voor Commujons
Onlangs zijn de kunstwerken die Claudy Jongstra en Mattie van der Worm voor de jeugdzorginstelling Commujon in Almelo hebben ontworpen opgeleverd. Beide kunstenaars hebben een werk opgeleverd, dat in sterke mate gericht is op de kinderen, de Commujons, die tijdelijk in de instelling wonen en begeleid worden.

meer over de kunstwerken bij Commujon »

Nieuws// Eervolle vermelding voor LKSVDD-idols

Fabian de Vries en Bas Vugteveen zijn onderscheiden met een eervolle vermelding voor hun inzending voor Archi-Idols 2008.

Deze prijsvraag, een initiatief van het Architectuurcentrum Twente, heeft als doel HAVO/VWO scholieren te interesseren voor architectuur. Uit de groep van 200 zijn 20 deelnemers  geselecteerd voor de eindronde.

Fabian en Bas hebben hun eindopdracht  ontworpen onder begeleiding van Ronald Olthof van LKSVDD .

 


meer over Archi Idols 2008 »

Nieuws // Feestelijke start in Hoogeveen

Op donderdag 22 februari is op feestelijke wijze een begin gemaakt met de realisatie van een nieuw centrumgebied voor de wijk Krakeel in Hoogeveen.

De officiële handeling werd, onder het toeziend oog van burgemeester W. Urlings en Woonconcept directeur Hedzer van Houten, verricht door gedeputeerde A. Haarsma.

De wijk Krakeel ondergaat een ingrijpende transformatie, niet alleen architectonisch, maar vooral in sociaal opzicht. Een groot aantal projecten en initiatieven moeten leiden tot een nieuw elan in een wijk, waarin men weer samen leeft en woont.


meer over start centrumgebied Krakeel Hoogeveen »

Nieuws // succesvolle FBK games in nieuw stadion

Exact volgens schema is de tweede fase van het Hengelose FBK-stadion opgeleverd. Op 8 maart heeft de eerste bouwhandeling voor de realisatie van de tribunes in het FBK-Stadion plaatsgevonden. Op 5 april was de cirkel rond en werd het laatste element op zijn plek gelegd.

Op 26 mei 2007 vond de 25ste versie van de FBK games plaats in de moderne atletiekarena, die zijn gelijke in Nederland niet kent. In juli 2007 zullen de Europese Kampioenschappen van junioren in Hengelo plaatsvinden.


meer over FBK-stadion in gebruik genomen »

Nieuws // LKSVDD op de NOT 2007

Ook dit jaar jaar presenteerde LKSVDD zich op de Nederlandse Onderwijstentoonstelling (NOT).

 

In een in de nieuwe huisstijl vormgegeven stand waren alle ontwerpers op toerbeurt aanwezig om een toelichting te geven op de gerealiseerde en te realiseren onderwijs-gebouwen, die in portefeuille zijn.


meer over LKSVDD op de NOT »

Nieuws // Nieuwe huisstijl 

 

Vanaf 29 januari 2007 zal LKSVDD architecten haar nieuwe huisstijl gaan voeren. Na een klein jaar van voorbereiding, ontwerpen en uitwerken, kan het resultaat met trots getoond worden.

 

Het ontwerp is gemaakt door Thomas Widdershoven en Tijl Akkermans van Thonik uit Amsterdam.

 


meer over nieuwe huisstijl »

Nieuws // nieuwe website gaat online

Gelijk met de introductie van de huisstijl, is de website van LKSVDD volledig vernieuwd.

 

In de eerste week zal de site wellicht nog niet volledig operationeel zijn. Het zal echter niet lang duren, voordat een volledig overzicht van ons kunnen te zien is.

 

 


meer over internetsite online »

Nieuws// Tentoonstelling Breed, breder, breedst in Nationaal Onderwijsmuseum Rotterdam 

Tot en met 9 november 2008 is er in het Nationaal Onderwijs museum in Rotterdam een tentoonstelling over brede scholen in Nederland. In deze tentoonstelling worden de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van de brede school uitgelicht. LKSVDD architecten is vertegenwoordigd met een haar ontwerp voor de Horizonschool Het Noorderlicht in Oss. 

 


meer over breed, breder, breedst »

Nieuws// LKSVDD actief bij forumdebat over stadion Heracles Almelo

Op initiatief van Leefbaar Almelo komen dinsdag 2 juni alle betrokkenen bij elkaar die iets in te brengen hebben bij de ontwikkeling van het nieuwe Heracles-stadion en de ontwikkeling van de sport in Almelo in het algemeen.

Als architect van het huidige en  nieuwe stadion zal namens LKSVDD Hans van den Dobbelsteen in het forum deelnemen.


meer over forumdebat »

Nieuws// LKSVDD nominated for Europahouse Award 2009

It is for the first time that the Europahouse Foundation presents the Europahouse Award. Starting this year, one or more building projects that fit within the philosophy of the Foundation will receive the award every two years.

 

During the Europahouse congress in September 2009 the Award-winner(s) were announced. LKSVDD architecten received a special recommendation with the nominated project De Laares.


meer over Europahouse Award »

Nieuws// Dag van de Bouw

zaterdag 5 juni 2010

Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun mooiste, grootste of meest ingewikkelde projecten open voor het publiek. Ook op de bouwplaats van de Plechelmusschool, een ontwerp van LKSVDD architecten, is iedereen welkom om een kijkje te nemen achter de schermen.

 

Morssinkhof Bouw B.V.

Bouwlocatie : Wilbertstraat te Hengelo 


meer over Dag van de Bouw 2010 »

Nieuws// Gebruikers PrO Almere zeer tevreden met nieuw gebouw
Vanaf januari 2011 zullen de leerlingen en docenten van Praktijk Onderwijs Almere les krijgen en geven in hun nieuwe gebouw aan het Botticellipad. De school met gymzaal zijn op een bedrijventerrein gerealiseerd. De gevels zijn in staal en aluminium gedetailleerd zodanig dat ze in materiaalgebruik aansluiten bij de omliggende bedrijven.

meer over PRO Almere »

Nieuws// LKSVDD wint selectie brede school Weesp
In Weesp heeft Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten een visie gepresenteerd voor “de leukste school van Weesp”; Brede school Kors Breijer. Een contextueel gebouw dat als een nieuwe parel in de bestaande wijk is ingepast; een gebouw om trots op te zijn.

meer over Weesp »

Nieuws// Ronald Plasterk verzorgt officiele opening Plechelmusschool
Met het luiden van de oude kerkklok heeft voormalig minister van onderwijs Ronald Plasterk op de St. Plechelmusschool in Hengelo geopend. Een project dat volop in de aandacht staat vanwege de bijzondere herbestemming van de kerk en het unieke karakter van de school.

meer over officiele opening St. Plechelmusschool »

Nieuws// Eerste muur MCR Rouveen staat
Samen met burgemeester Alssema van de gemeente Staphorst hebben de leerlingen van de GBS De Levensboom en PCB De Triangel de eerste muur van de Multifunctionele Combischool Rouveen geplaatst.

meer over start bouw MCR »

Nieuws// Start bouw St. Plechelmusschool in Hengelo

Met het storten van de fundering van het voorportaal is op 21 september 2009 officieel de bouw van de R.K. Daltonbasisschool St. Plechelmus begonnen.

De eerste bouwhandeling werd, in het bijzijn van het bouwteam en de kinderen van de leerlingenraad,  verricht door wethouder van onderwijs Janneke Oude Alink en de directrice van de school Anneke Kuipers.


meer over start bouw plechelmus »

Nieuws// Leerlingen slaan eerste paal voor nieuwe onderkomen
De Christoffelschool gaat samen met zorginstelling Fatima een nieuwe huisvesting realiseren. Op donderdag 15 april is het startschot gegeven voor de nieuwbouw. Samen met bouwer Welling BV werden de eerste ‘symbolische’ palen geslagen en onder luid gejuich van de leerlingen werd het bouwbord onthuld.

meer over nieuwbouw Didam »

Nieuws// Gewonnen selectie Ontmoetingshuis Veenendaal

LKSVDD heeft middels een Europese architectenselectie de ontwerpopdracht voor het Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost verworven.
Het Ontmoetingshuis vormt het hart van de nieuwe wijk en biedt plaats aan een groot aantal gebruikers.

In het visie-ontwerp worden binnen- en buitenruimten, functies en activiteiten zodanig met elkaar verweven, dat ontmoeting ook werkelijk vorm gegeven is.


meer over het Ontmoetingshuis in Veenendaal »

Nieuw// Vernieuwingsvoorstellen Oranjewijk Veghel gepresenteerd

Op dinsdagavond 31 mei organiseerde Woonbelang Veghel een informatieavond over de renovatie-  en nieuwbouwplannen voor de Oranjewijk in Veghel.
Voor deze operatie is een Design-and-Build-competitie uitgeschreven waarvoor  ook de combinatie Koopmans TBI /LKSVDD is uitgenodigd.

 

De avond is druk bezocht door de burgerij van Veghel:  bewoners, aspirant-bewoners, vertegenwoordigers vanuit de politiek, pers  en “gewoon” geïnteresseerden.


meer over Oranjewijk Veghel »

Nieuws// Kleurrijke opening Sporthal Parijsch, Culemborg

Nadat een trotse wethouder Stegeman de Sporthal Parijsch in Culemborg officieel geopend had, stond de dag in het teken van demonstraties, clinics, trainingen en workshops.

Bijzonder aan de sporthal is de turnzaal met vaste opstelling. Twee Nederlandse


meer over Sporthal Parijsch »

Nieuws// LKSVDD wint selectie ZMLK de Zevenster

Na een intensieve selectieprocedure is LKSVDD gekozen om het ontwerp te maken voor de nieuwbouw van de ZMLK De Zevenster te Lelystad. Deze onderwijsruimte voor zeer moeilijk lerende kinderen wordt gecombineerd met een gymzaal en motorisch therapielokaal.
Het totale gebouw beslaat een oppervlak van 3200 m2 en wordt ingepast op een plangebied van ongeveer 10.000 m2.


meer over Zevenster Lelystad »