Publicatie// Architectuur na de hausse
Winnaar Daltonschool St. Plechelmus in Hengelo en daklozenopvang De Herberg in Zwolle worden uitgebreid beschreven en geďllustreerd in de publicatie 'Architectuur na de hausse', uitgegeven naar aanleiding van Gouden Piramide 2010 Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Uitgeverij 010 (ISBN 978-90-6450-739-7)

meer over gouden piramide 2010 »

Artikel// Duurzaam Gebouwd:

warmtewinmuur voor Wipsa-kids

Het toonaangevend vakblad over 'innovatie en acceptatie' van duurzaam gebouwd Nederland, besteedt in haar novembernummer van 2010 aandacht aan het ontwerp van LKSVDD architecten voor de Wipsakids in Amsterdam.


meer over duurzaam gebouwd »

Boek// Handboek Multifunctionele Accommodaties voor Sport en Onderwijs
Kinderen bewegen graag en veel. Sporten en bewegen is populairder dan ooit tevoren. De Alliantie School en Sport heeft de ambitie om alle kinderen die naar school gaan vijf dagen per week te laten sporten. Tijdens of na schooltijd. Om dat mogelijk te maken is de gezamenlijke inzet van scholen, sportverenigingen en de overheid vereist. Er zijn extra mensen en accommodaties nodig om alles te organiseren. Gemeenten zijn de belangrijkste “bouwers” van school- en sportaccommodaties.

meer over handboek mfa voor sport en onderwijs »

Artikel// Bouwen aan Nederland: Achmea  Zwolle
Het blad Bouwen aan (Noord, Oost & Midden) Nederland besteed in het eerste kwartaalnummer van 2007 in diverse artikelen aandacht aan de nieuwbouw van Achmea in Zwolle.

meer over bouwen aan nederland »

Boek// Architectuur met lef
Na 9 jaar wethouder te zijn geweest in Lelystad heeft Tjeerd van der Zwan afscheid genomen. Ter gelegenheid hiervan is een boek uitgegeven, met de meest aansprekende projecten die in Lelystad ontwikkeld worden of zijn.

meer over architectuur met lef »

Boek// Bouwen en openbare ruimte Den Haag 05/06
Den Haag is een stad volop in ontwikkeling. Om dat beeld te benadrukken heeft de gemeente den Haag een boek uitgegeven, waarin de gerealiseerde projecten van 2005 en 2006 zijn gedocumenteerd.

meer over bouwen en openbare ruimte den haag »

Boek// Bouwen voor kinderopvang

 

Martin Huiskes en Radboud Seckel hebben meegewerkt aan het initiatief van Akta, om nieuwe visies op het gebied van huisvesting en organisatie van kinderopvang te bedenken.


meer over bouwen voor kinderopvang »

Boek// Van visie naar ruimte
Ine van Liempd en Ed Hoekstra hebben een handleiding geschreven, die bedoeld is voor de afstemming van accomodaties in de kinderopvang op de pedagogische visie. Het boek is een uitgave van het Waarborgfonds Kinderopvang

meer over van visie naar ruimte »

Publicatie// Architectuur en Landschap

Een antwoord krijgen van Twentse architecten op de vraag welke architectonische vormgeving het Twentse landschap verrijkt. Versterking van de kwaliteit van de lokale, regionale landschappelijke omgeving.
Bovenstaande doelstelling stond centraal tijdens een workshop waaraan twaalf Twentse architecten deelnamen, waaronder Radboud Seckel.

De resultaten van de workshop, georganiseerd eind 2000 door Architectuurcentrum Twente, zijn samengevat in de publicatie Architectuur en Landschap.


meer over publicatie Architectuur en Landschap »