Brede school Kors Breijer

De brede school Kors Breijer geeft een positieve impuls aan de bestaande wijk in Weesp. Het gebouw past goed in zijn omgeving. De fraaie donkere baksteen, natuurlijk hout, balkons en overstekken geven het gebouw een warme uitstraling en een bijzondere dynamiek.

kors_omgeving

Het betreft hier een zorgeloos gebouw in onderhoud, exploitatie, duurzaamheid en flexibiliteit. De brede school van een kleine 3000m² BVO bestaat uit een 16-klassige basisschool, kinderopvang, peuterspeelzaal en een sportvoorziening.

 

Het terrein rondom de brede school is volgens de principes van avontuurlijk en natuurlijk spelen ingericht. De natuurlijke sfeer is binnen doorgezet door middel van verschillende creatieve houttoepassingen. Een bijvoorbeeld is de (etalage)bomen waaraan werkstukken van de leerlingen hangen.

Weesp_schoolplein

 

Interieur

Bij binnenkomst word je in een leefkeuken ontvangen. Hier kunnen ouders en personeel onder het genot van een kop koffie bijpraten. Aansluitend op de keuken kom je in een lichte hal met een royale tribunetrap en een podium dat ook dienst doet als speellokaal.

kors_keuken kors_tribunetrap