Brede school Losser

Losser-verbinding

Het gebouw is intiem en tegelijkertijd heel open. Apart en samen. De beide scholen delen de docentenruimte. Alle ruimten zijn gebouwd rondom de kern van het theater met de tribunetrap. Hier is ruimte voor bijeenkomsten, maar het is ook een prettige plek om met groepjes te werken. Bij vieringen is er ook plaats voor extra toeschouwers op de verdieping in de gang en de open leerruimtes.
Losser-hart van de school

 

Vooraf was er niet een heel sterke duurzaamheidsambitie, maar door de school creatieve mogelijkheden te schetsen is het een voorbeeldproject geworden.  Met DWA zijn we op zoek gegaan naar subsidies en geldbronnen. Zo was het mogelijk aardwarmte, zonnepanelen en mechanische ventilatie toe te passen in het gebouw. De Brede school schreef zich in voor de Twentse Duurzaamheidsprijs en won die.

Erkenning pur sang.

Twentse Duurzaamheidsprijs 2015

Hieronder een goed beeld van het dak met zonnepanelen.
Brede school LosserLosser-docentenkamerde docentenruimteLosser-buiten