Chester Rijnders

ontwerpmanager

c.rijnders@lksvdd.nl


“Natuurlijk streef ik er als ontwerpmanager naar om projecten optimaal te laten verlopen. Binnen de gestelde tijd én zonder het budget te overschrijden. Ik ben helemaal tevreden als iets bijna niet haalbaar lijkt en ik het toch voor elkaar krijg. En beter dan gehoopt. Dat geeft echt voldoening. Ik ben zakelijk en analytisch. Zo houd ik overzicht op alle aspecten binnen het project. Tegelijkertijd zorg ik voor de verbinding tussen de betrokkenen. Ik ben hier helemaal op mijn plek. Als ontwerpmanager kan ik dat zakelijke combineren met het creatieve.”

 

Complexe projecten

“Ik werk hier sinds 1996. Mijn werk als tekenaar verschoof al vrij snel naar het meer coördineren en uiteindelijk sturen van projecten. Nu ben ik ontwerpmanager, een procesmanager van de meer complexere projecten bij ons bureau. Gemiddeld draai ik zo’n zes tot tien projecten tegelijk. Mijn tekenachtergrond helpt daarbij. Regelmatig zet ik nog steeds zelf de eerste lijnen uit.”

Polman stadion, Heracles Almelo

Goede afstemming

“Ik probeer problemen op te lossen voordat ze ontstaan. Onderken je vooraf de risico’s, dan voorkom je veel mogelijke struikelblokken. Het leuke van dit werk is de afstemming tussen alle partijen, het overleg met de adviseur, constructeur, installateur, gemeenten, brandweer, en noem maar op. Ik bewaar de rust en houd overzicht. Projecten breng je tot een goed einde door altijd om varianten te vragen, meerdere oplossingen. En door vast te houden aan het uitgestippelde pad. Ik ben wel flexibel hoor, maar om af te wijken zijn er wel goede argumenten nodig.”

Achmea Zwolle
Soms kan er meer dan je denkt

“Toen ik begon, was mijn insteek heel technisch en budget gestuurd. Maar in de loop der tijd heb ik geleerd me niet alleen door geld te laten leiden. Zo ben ik nog steeds heel trots op het kantoor van Achmea in Zwolle. De ronde vorm daarin is op elke verdieping anders. Door het heel gestructureerd uit te zoeken, kon het voor dezelfde prijs als een rechthoekige gevel uitgevoerd worden. Heb je dat dan eenmaal uitgezocht, dan neem je die kennis mee. Daar heb je altijd weer plezier van.”