Biddinghuizen centrumplan

De Tas is een onderdeel van het centrumplan van Biddinghuizen. Het plan met  52 sociale huurwoningen (van 76m2) vormt de entrée van Biddinghuizen. De Rabobank stond er al en is ingepast in het plan.

 

De ingang van de Tas ligt aan een winkelstraat en bewoners kunnen parkeren op het binnenterrein (met waterdoorlatende bestrating)TAS-vooraanzicht2

De baksteen waarmee het plan is uitgevoerd is bijzonder. De steen heeft een gloed welke oogt als roestvlekken. Samen met vlakken uitgevoerd in wit geschilderd metselwerk en houten delen geeft dit een warm en toch fris uiterlijk aan het gebouw.

TAS_binnenplein2

Warmte comfort

Het gebouw is energetisch geoptimaliseerd binnen het gestelde budget voor sociale woningbouw. Door het toepassen van o.a. aardwarmtepompen is het gebouw energetisch geoptimaliseerd (EPC lager dan 0,5).

 

TAS_binnenplein TAS_binneplein3

Straatverlichting

De wand die grenst aan de straat is helemaal uitgevoerd in verticale lichtdoorlatende glaspanelen. Zodra het schemert, wordt de straat aangelicht door de verlichting die is aangebracht achter deze translucente glaswand.

Tas_translucentglas