De Veste

In De Veste komen vooral voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar: basisschool de Vonder en kinderopvang Borne. We integreren een grote sporthal die voldoet aan de wedstrijdeisen voor hoofdklasse Volleybalwedstrijden, uiteraard met een sportcafé, én er is volop ruimte voor andere activiteiten die mensen in de wijk initiëren.

De Veste, Borne

Ons ontwerp voor De Veste voegt zich heel natuurlijk naar het stedenbouwkundige plan voor de Bornsche Maten. De hoofdentree ligt aan het plein in de wijk waar winkels, en andere voorzieningen komen. Het buitenterrein voor de school en de kinderopvang grenst aan het Bornse Beekpark en de landelijke Deurningerweg. Het plein heeft uitzicht, voelt weids aan en straalt rust en veiligheid uit.

 

De Veste-3371

De centrale hal is het hart van de Veste. Van hieruit vind je gemakkelijk je weg door het gebouw. Alle gebruikers hebben evenveel plezier van deze multifunctionele hal. De school, de sport, de kinderopvang en de mensen uit de wijk. Het is de aula voor de school en de kinderopvang, de entree voor sportevenementen en de ontmoetingsplek voor wijkbijeenkomsten.

 

De Veste, Borne De Veste is een gebouw met uitdagende leef- en leeromgevingen, een goed binnenklimaat en een inspirerende buitenruimte. De heldere logistiek garandeert dat iedereen zijn eigen domein heeft, en tegelijkertijd stimuleert het de interactie tussen de ‘bewoners’ van De Veste. Werk wordt er leuker en gemakkelijker van. En sportambities krijgen de ruimte. Alle mogelijkheden om samen dingen te ondernemen zijn aanwezig. Voor nu en in de toekomst.

Flexibel en toekomstbestendig

De flexibiliteit van De Veste garandeert de toekomstbestendigheid. De bouwkundige en constructieve keuzes zorgen ervoor dat het gebouw nooit in de weg staat. Welke ontwikkelingen de organisatie ook doormaakt. Dat geldt ook voor de keuze van materialen die gericht is op duurzaamheid en gemak in het onderhoud. En de toekomstbestendige techniek voor energie en klimaatbeheersing waarmee het niet alleen een ‘frisse school’ is, maar een geheel fris gebouw.

De Veste-1929

 

 Wedstrijd Ecare Apollo 8:de Veste-4302-2

De Veste-2074