Zo werken wij

Dromen, denken, doen. Dat is hoe wij werken in drie woorden.

Dromen is het begin. Ruimte creëren, vorm vinden en de plek respecteren. Dromen over mooie gebouwen. En over ontwerpprocessen waarin we samenwerken met klanten en ketenpartners.

Denken maakt dromen waar. Wensen en eisen laten we samensmelten en daaruit verrijzen de contouren van een gebouw.

Doen maakt het gedroomde ontwerp ‘bouwbaar’. Onze liefde voor de droom is drie, vier, vijf dimensies groot. Eerst bouwen we virtueel, 3D in het bouwinformatiemodel (BIM). We laten onze ketenpartners mee tekenen: constructeurs, aannemers, installateurs en leveranciers. Omdat we van elkaar zien wat we doen, kunnen we aan de hand van het model snel en doeltreffend overleggen en beslissen. Wij zijn ervan overtuigd dat het proces steeds belangrijker wordt. Daarmee maken we het verschil en houden we vat op alle aspecten: het ontwerp, de materialen en de bouwkosten.

Als wij een gebouw voor klanten ontwerpen, dan draait het om het creëren van een inspirerende omgeving. Om in te werken, te leven, te leren of te sporten. In dit balengebouw hebben wij onze eigen inspirerende werkplek gevonden. Hoewel het van oorsprong niet als kantoor gebouwd is, bevalt deze 'tweetrapsherbestemming' ons uitstekend.

Roombeek, Enschede

 

Een gebouw met verhaal

Dit is een gebouw met een verhaal en een geschiedenis. Wij schrijven verder aan dat verhaal en voegen waarde toe aan de ruimte. Bijvoorbeeld door onze verbindende wand tussen de boven- en benedenruimte af te werken met gerecycled textiel. Een volledig nieuwe techniek waarbij vezels van oude kleding zijn vermengd met een biobased lijm. Het levert een bijdrage aan een betere akoestiek, en voegt zachtheid toe aan het harde beton en de ruwe steen van het gebouw.

Bewust van historie

Natuurlijk brengen we ook onze eigen geschiedenis mee. De oude gevelplaat van Koning & Rentjes, zoals ons bureau vroeger heette. En elementen uit ons vorige kantoor vind je terug in de 'nieuwe' inrichting. Hergebruikt, als grondstof voor nieuwe meubels. Ons bar en huiskamertafel zijn gemaakt van de keukenkastdeurtjes uit het oude kantoor. Ook de bibliotheekwant en de room-dividers zijn opgebouwd uit bestaande materialen. Alles ontworpen en gemaakt door eigen medewerkers.

 

Nieuw perspectief

We krijgen ook nieuwe inzicht in ontwerpkeuzes. Sommige keuzes in dit gebouw, die met haal andere doelen voor ogen zijn genomen, zetten ons aan tot denken. Zo kan het ook! Onorthodox, niet volgens bouwregels, maar met een heel prettige omgeving als resultaat. De open ruimte stimuleert samenwerking en dwingt om rekening met elkaar te houden. we merken dat het gebouw onze houden en gedrag beïnvloedt, het verandert onze cultuur. Als ontwerpers is het prachtig dit te ervaren, want het is precies wat we bij onze klanten willen en kunnen bewerkstelligen.