Hier gebeurt het...
Hier gebeurt het...

Zo werken wij

Een architectenbureau dat niet vóór maar sámen met opdrachtgevers werkt. We ontwerpen creatief en duurzaam met oog voor de omgeving. Vanuit ons maatschappelijk geweten inspireren en verrassen we opdrachtgevers met initiatieven om hun gebouw en de exploitatie ervan zo duurzaam mogelijk te realiseren.

Lees ons eigen betoog!
Lees ons eigen betoog!

LKSVDD gaat circulair

Natuurlijk onderschrijven wij het circulair manifest van de BNA.

Flexibele huisvesting
Flexibele huisvesting

Cliv - connected living

Dit was één van de winnende concepten van de door het COA bedachte prijsvraag 'A Home away from Home' voor architecten en designers om met oplossingen voor flexibele huisvesting te komen.

Roombeek, Enschede
Roombeek, Enschede

Onze locatie

Een nieuw jaar, een nieuwe locatie. Sinds 1 januari 2017 werken we op deze inspirerende plek. De officiële opening volgt later dit jaar als ook onze buren ingehuisd zijn. Het Balengebouw is immers een bedrijfsverzamelgebouw.

Energieneutrale woning
Energieneutrale woning

Klimaatwonen

Prijsvraag Wonen 2020 in de Bornsche Maten: een energie neutrale woning, minimale technische middelen, en een divers binnenklimaat.

duurzaamheid volgens LKSVDD
duurzaamheid volgens LKSVDD

Visie op duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor ons veel meer dan alleen energiezuinig zijn en het toepassen van onderhoudsvriendelijke en recyclebare materialen.

Artikelen en boeken
Artikelen en boeken

Publicaties

Een selectie van wat we zelf publiceren en wat er over ons gepubliceerd wordt.

Pauzelandschappen in Hengelo
Pauzelandschappen in Hengelo

Wensplein Hengelo

De Wij-landen is een werkgroep van het Pact MVO Hengelo en faciliteert initiatieven van inwoners bij het invullen van pauzelandschappen in Hengelo. LKSVDD ondersteunt het Pact MVO actief.