Virtueel bouwen
Virtueel bouwen

De rol van BIM

Dit is echt Integraal ontwerpen. Je doorbreekt twee lijnen: de verschillende disciplines en de verschillende fases.

Roombeek, Enschede
Roombeek, Enschede

Nieuwe locatie

Een nieuw jaar, een nieuwe locatie. Sinds 1 januari 2017 werken we op deze inspirerende plek. De officiële opening volgt later dit jaar als ook onze buren ingehuisd zijn. Het Balengebouw is immers een bedrijfsverzamelgebouw.

foto: LKSVDD

Zo werken wij

Een architectenbureau dat niet vóór maar sámen met opdrachtgevers werkt. We ontwerpen creatief en duurzaam met oog voor de omgeving. Vanuit ons maatschappelijk geweten inspireren en verrassen we opdrachtgevers met initiatieven om hun gebouw en de exploitatie ervan zo duurzaam mogelijk te realiseren.

duurzaamheid volgens LKSVDD
duurzaamheid volgens LKSVDD

Visie op duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor ons veel meer dan alleen energiezuinig zijn en het toepassen van onderhoudsvriendelijke en recyclebare materialen.

Onze GPR-expert is Arent Kappelhoff
Onze GPR-expert is Arent Kappelhoff

Meetbaar duurzaam

Met GPR Gebouw ziet u aan de hand van rapportcijfers in een oogopslag hoe uw gebouw, project of plan presteert. Vergelijkingen maakt u in een handomdraai. Werken met GPR Gebouw is snel en eenvoudig, voor nieuwbouw én bestaande bouw.

Energieneutrale woning
Energieneutrale woning

Klimaatwonen

Prijsvraag Wonen 2020 in de Bornsche Maten: een energie neutrale woning, minimale technische middelen, en een divers binnenklimaat.

Flexibele huisvesting
Flexibele huisvesting

Cliv - connected living

Dit was één van de winnende concepten van de door het COA bedachte prijsvraag 'A Home away from Home' voor architecten en designers om met oplossingen voor flexibele huisvesting te komen.

Wij programmeren revit-tools
Wij programmeren revit-tools

LKSVDD Revit-tools

Revit is het 3D-tekenprogramma dat LKSVDD inzet voor BIM-projecten. Om het gebruik van Revit te stimuleren, delen onze Revit-specialisten hun oplossingen

BNA Onderzoek
BNA Onderzoek

Energiezuiniger dankzij architect

Over nut van innovatie en experiment in de woningplattegrond voor energiezuiniger wonen.

Artikelen en boeken
Artikelen en boeken

Publicaties

Een selectie van wat we zelf publiceren en wat er over ons gepubliceerd wordt.

Pauzelandschappen in Hengelo
Pauzelandschappen in Hengelo

Wensplein Hengelo

De Wij-landen is een werkgroep van het Pact MVO Hengelo en faciliteert initiatieven van inwoners bij het invullen van pauzelandschappen in Hengelo. LKSVDD ondersteunt het Pact MVO actief.