Eyecatcher aan  A1 Hengelo op het Expo Business Parc

Het Hengelose beursgebouw verandert langzaam in een logistiek centrum met een hypermodern, veilig en zeer energiezuinig datacenter. LKSVDD architecten ontwikkelde de iconische toren (13 etages, 8.500 m2 en het daaraan grenzende datacenter.

BREEAM Excellent

Bij de ontwikkeling van het pand hebben duurzaamheid en het streven naar een CO2-neutrale exploitatie voorop gestaan. Er is heel bewust gekozen voor duurzame energiebronnen en energiezuinige verlichting en installaties. Materialen zijn zorgvuldig geselecteerd, water wordt gerecycled en bij de inrichting van de omgeving is optimaal rekening gehouden met flora en fauna. Volgens BREEAM voldoet de nieuwbouw zelfs aan de kwalificatie ‘Excellent’.

 

 

 Binnenklimaat regelbaar op werkplekniveauExpo Business Parc, Hengelo

Maximaal in de categorie 'gezondheid en comfort', vindt BREEAM. Dat is mede te danken aan de fraaie inval van daglicht en de hoge isolatiewaarde van het gebouw. Bovendien is elke ruimte voorzien van een constante aanvoer van verse lucht en wordt ‘gebruikte’ lucht gelijktijdig afgevoerd. De binnentemperatuur is zelfs per werkplek afzonderlijk in te stellen!