technisch ontwerper | BIM-modelleur

 Frank Poell

 

technisch ontwerper | BIM-modelleur

f.poell@lksvdd.nl

 

“Na mijn opleiding heb ik een open sollicitatie gestuurd naar dit bureau, maar destijds was er niemand nodig. Een paar jaar later probeerde ik het opnieuw en dat was op het juiste moment. Voor het Atlastheater annex entreegebouw van Wildlands in Emmen was er iemand extra nodig.”

 

Bouwen volgens ontwerp

“Ik wil esthetisch en bouwtechnisch, goede gebouwen neerzetten, en het plan van de architect volgen. Daarvoor ben ik hier aan het juiste adres. Het theater in Emmen was heel intensief. Daar hebben we eindeloos veel gesprekken gevoerd over esthetiek. Samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo. En dat verliep heel goed en vlot.”

 

Van moeilijke projecten leer je

“Soms ben je met een project bezig dat zo kansloos lijkt… De bouw loopt achter op schema. Geld is een non-stop probleem. Ik heb er nu zo één. Als ik daar trots op ga worden, dan is dat omdat ik het toch nog tot een goed einde heb weten te brengen. Je leert daar overigens wel ontzettend veel van.”

Het kan alleen maar samen

“Ik denk dat mijn kracht zit in het samenwerken met verschillende disciplines. Ja, ik ben wel echt een teamspeler, hoewel ik ook prima alleen kan werken. Ik realiseer me hoe afhankelijk we van elkaar zijn in het bouwteam. Ik kan tenslotte niet metselen, en een metselaar kan het niet bedenken en op papier zetten.”