God's loft story

De open structuur en ruimtelijkheid van de oude kerk zijn behouden gebleven. Het zicht op de spanten, het behoud van het glas in lood, de restauratie van de paneeldeuren en de inpassing van het podium, leveren een authentiek karakter. Met humor maakt architect Ronald Olthof een knipoog naar de religieuze oorsprong van het gebouw, zonder het respect daarvoor te verliezen.

Gods Loftstory - bynight

Prijswinnend

De transformatie van een kerk tot woon- en werkloft in Haarlo heeft de 'Annual Residential Space Award' gewonnen. Deze award is uitgereikt in Shenzhen (China) en maakt deel uit van de 'Modern Decoration International Media Awards. Eerder won dit project de Publieksprijs van de Architectuurprijs Achterhoek 2012

 

Gods Loftstory - buiten

 

Juni 2014: in de New York Times 'Great homes & destinations'Schermafbeelding 2014-06-06 om 14.06.24

Gods Loftstory - binnen1

De 'Stairway to have fun' fungeert als een room devider tussen keuken, living en kantoor. Het is de trap naar de slaapverdieping en eronder is ruimte voor de inbouwapparatuur van de keuken en een bergruimte. De stairway werkt ook nog eens akoestisch geluidsabsorberend.Op de verdieping is de ontspanningsruimte met badeiland, lounge en slaapvertrek. De kroonluchter is een eigen ontwerp geïnspireerd op het kerkorgel van weleer.

Gods Loftstory - binnenoverzicht2

Kerkje in Haarlo werd ruime werk- en woonloft

Gods Loftstory - overzichtbinnen