Maatschappelijk fit

FUN-IE-Fit is het resultaat van een metamorfose van een oude gymzaal. In 2010 ontstond het idee bij de Klup Twente om de ruimte om te toveren tot een digitaal game/sportcentrum met interactieve games zoals je die ook speelt op de Wii, kinect en playstation. Maar dan levensgroot en uitdagender.

Of wij daar een rol in wilden spelen? Die vraag kwam via het architectuurcentrum Twente. En het project paste prima in de manier waarop wij onze maatschappelijke bijdrage willen en kunnen leveren.

 

Inmiddels is FUN-IE-Fit volop in bedrijf. Het is een uniek digitaal sport – en gezondheidscentrum geworden. De computerspelen blijken heel geschikt om fysieke drempels uit de ‘echte wereld’ te laten verdwijnen. Maar het groeit door. Inmiddels komt ook Heracles er trainen. Voor hen is een speciaal programma geschreven en dat gebeurt ook voor andere groepen. Saxion schrijft die programma’s speciaal voor FUN-IE-Fit. De opzet en samenwerking rondom FUN-IE-Fit is uniek. Het is fantastisch om te zien hoe een idee uitgroeit tot zo’n mooie faciliteit. Door co-creatie en de inzet van verschillende netwerken hebben we met weinig middelen veel kunnen bereiken.

Behalve een goede indeling, is de ook akoestiek heel belangrijk geweest. Nu kun je hier echt prettig met heel veel mensen tegelijk gamen. Bij alles wat we hebben bedacht en ontworpen is steeds gekeken naar hoe het met minimale middelen gerealiseerd kon worden.

 

Met collega’s van ons bureau hebben we ook al een avond gefun-ie-fit. En ook binnen ons bureau zag je dat het echt niet uitmaakt dat we verschillen in leeftijd en fysieke mogelijkheden. Iedereen deed mee. Al hoewel, we hebben toen ook een deel van het trainingsprogramma voor Heracles getest en dat was behoorlijk pittig...

 

Via onderstaande links kun je een blik werpen in het gebouw en zijn gebruikers aan het woord. Ik kan wel precies vertellen wat wij allemaal gedaan hebben, maar deze filmpjes spreken voor zich. Ik ben er wel heel trots op de wij aan de basis hebben gestaan.

 

Martin Huiskes

Schermafbeelding 2014-03-23 om 13.11.20