beeldvormer

 

Marjolein van der Zee

 

Beeldvormer
m.vd.zee@lksvdd.nl


"Ik ben zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver. Maar hier bij LKSVDD architecten ga ik een stapje verder. Geen sec communicatie of PR, en zeker niet traditioneel. Niemand weet meer precies wat je moet doen om je doelgroepen te bereiken. Dus ik ga experimenteren en onderzoeken. Aan de weg timmeren. En ik kan alle hulp gebruiken. Dus heb je ideeën over hoe wij het als bureau anders moeten doen? Ik ben een en al oor."

 

Opdrachten die kloppen

Onze architecten zijn enorm gedreven. Al hun energie zit in de projecten. Ik wil ervoor zorgen dat ze ook die opdrachten krijgen waarin zij hun kennis en kunde ten volle kunnen benutten. Ik wil graag laten zien dat we heel duurzame gebouwen maken, dat we al heel lang circulair denken, dat we goed zijn in hergebruik van bestaande gebouwen, en vooral dat we inspirerende plekken creëren om te werken, te leven, te leren en te sporten. Mijn paradepaardjes daarbij zijn het High Tech Systems Park (Hengelo), de combinatie van zorg en wonen in Margaretha (kampen), de daklozenopvangen De Herberg (Zwolle) en het hergebruik van een kerk om een school in te huisvesten: de Plechelmusschool (Hengelo).

 

Op koers

Ik breng structuur aan en zorg dat de inspanningen op het gebied van positioneren en acquisitie met elkaar samenhangen. Ik houd koers. Dat is ook de essentie van bij het schrijven, het maken van verhalen.

Ik laat me inspireren door eigenlijk alles. Maar vooral door goede verhalen die goed verteld worden. Een boodschap blijft zoveel beter hangen als die verpakt is in een goed verhaal. Helaas is daar vaak weinig aandacht voor. Ook dat probeer ik hier te stimuleren. Het verhaal van de plek, de mensen, de architectuur.

Verwondering

Ik wil graag in gesprek met mensen uit onze werkomgeving, me laten verwonderen door heel andere perspectieven, en daarvan te leren zelfs als ik me niet kan inleven in de herkomst ervan. Naarmate ik langer in dit vak werk, merk ik dat je juist op zoek moet gaan naar mensen die anders denken dan jij. Nooit denken dat je weet hoe het zit als je het niet eerst gevraagd hebt. En, ik ben dan wel een schrijver, maar als iemand ‘plagiaat’ pleegt, ben ik meer dan tevreden. De boodschap is klaarblijkelijk overgekomen als jouw woorden worden gebruikt.