Herbestemming met respect voor de oorsprong

Het hoofdkantoor van deltaWonen zit in het oude gymnasium van Zwolle. De gymzaal was in gebruik door derden, maar toen die beschikbaar kwam kocht deltaWonen hem aan en kon de herinrichting beginnen.

 

Zwevende vloeren om de ruimtelijkheid te behouden.

 

Je kunt op deze foto goed zien hoe de vloeren in de ruimte zweven en hoe de oorsprong van het gebouw behouden blijft. De nieuwe elementen zijn van staal en rank van vorm. Ook dat draagt bij aan die ruimtelijkheid. In de ruimte tussen het gebogen plafond en de kap zit de volledig nieuwe installatie verwerkt.

 

Eetwerkcafé

Nieuw dak en gerenoveerde gevel

Het gebouw oogt fris

 

De grondig gerenoveerde gevel blikt fris en strak. Met ranke stalen profielen voor de geïsoleerde glaspartijen. Energetisch up-to-date, zonder geweld te doen aan het oorspronkelijke ontwerp. Na een onfortuinlijke brand vlak voor de eerste oplevering, is het gebouw opnieuw helemaal schoongemaakt en is ook het pannendak volledig vernieuwd.

 

Verbinding

Overdekte verbinding tussen kantoor en ontmoetingsruimten

 

De vergaderzalen en het eetwerkcafé zijn fysiek verbonden met het kantoor van deltaWonen met een corridor. In de oorspronkelijke gymzaal staat ontmoeten centraal. Het gezellige eetwerkcafé wordt bemand door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een extra sociale dimensie dus.


fotografie: Laurens Kuipers

Sjieke vergaderruimteVergader-, training-, werkruimten

Trainings-/werkruimte

Eetwerkcafé

Eetwerkcafé

 

De ideeën voor het interieur is het resultaat van een prijsvraag onder examenkandidaten van het Cibap (vakschool voor verbeelding). Modern industrieel, met koeienhuiden uit Bolsward en stoere kettingordijnen. Een mooie combinatie van jonge ontwerpers met doorgewinterde architecten.