Stadskantoor Enschede

Flexibel werken betekent niet dat je oude meubilair opeens niet meer toereikend is! Dat inzicht heeft de gemeente Enschede gehad voor de herinrichting van het Stadkantoor.IMG_6660_5D_a

 

Met een herindeling van het kantoor is diversiteit in werkplekken gecreëerd. Geen vaste werkplekken meer. Mensen kiezen ’s morgens een werkplek op basis van wat ze die dag gaan doen. Of in elk geval dat dagdeel! Naast traditionele werkplekken, zijn er plekken om samen te werken, te ontmoeten, te bellen of om geconcentreerd te werken.

 

IMG_6798_5D_a


IMG_6648_5D_a

Vindbaar op kleur

Iedereen kan in principe op elke werkplek aanschuiven. Maar je wilt elkaar nog wel kunnen vinden. Plekken moeten dus herkenbaar zijn. Daarvoor kreeg elke verdieping een eigen accentkleur. Verwerkt in de meubels, de vloer, de wand en aan het plafond.

 

IMG_6784_5D_a

 

 

Hergebruik meubilair

In het stadskantoor van Enschede is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaand meubilair. En daar waar dat niet toereikend was, is gezocht naar tweedehands inventaris en restpartijen. We hebben met minimale middelen toch het gevoel bereikt van een nieuw kantoor. Weldadig.

 

IMG_6745_5D_a

Aandacht voor akoestiek

Er is veel aandacht uitgegaan naar de akoestiek. Dat is immers voorwaarde nummer één voor een prettige werkplek. De akoestische baffles aan het plafond zijn in het oog springende elementen in het interieur.