Levensloopbestendige appartementen, Nieuwleusen

Aan de rand van het centrum van Nieuwleusen hebben we een dertigtal seniorenappartementen en een gebouw voor de huisvesting van twaalf bewoners met een (meervoudige) beperking gerealiseerd. Beide gebouwen zijn in dezelfde architectuurtaal ontworpen. Het complex staat midden in de wijk en maakt daarmee duidelijk deel uit van de samenleving.nieuwleusen (3)nieuwleusen (2)

Voor senioren

Het seniorencomplex (50+) is uitgevoerd in drie lagen. De woonkamers liggen aan de straatzijde en de ingang van de woningen zit in een gesloten galerij aan de achterkant. Aan de overzijde van de galerij zijn separate buitenkamers gemaakt: op het zuiden en uitkijkend op de gezamenlijke tuin. Op deze manier kunnen er sociale contacten ontstaan.

nieuwleusen (4)

En voor bewoners met een (meervoudige) beperking

In een apart gebouw zijn er voor de stichting Philadelphia twee woongroepen van zes wooneenheden voor mensen met een verstandelijke, vaak meervoudige, beperking gerealiseerd: één groep op de begane grond en één op de verdieping. Beide groepen hebben een eigen buitenterras. De wooneenheden zijn ruim van opzet. Iedere bewoner heeft een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. nieuwleusen (1)