Noorderbreedte: brede school in Diemen-Noord

Het idee achter een brede school – en dus ook van het nieuwe gebouw in Diemen Noord – is dat een schoolgebouw niet alleen als onderwijsplek voor kinderen zou moeten fungeren. Door bruggen te slaan tussen school, thuis en vrije tijd verbreden scholen hun bereik, en kunnen ze bijdragen aan de samenlevingsopbouw van de wijk.

tilleman_20150127-0031

We zijn er naar onze mening en die van de school uitstekend in geslaagd om dit onderwijsconcept zo optimaal mogelijk te dienen. Het gebouw is duurzaam, modern en eigentijds. Multifunctioneel van karakter en heel mooi ingepast in de omgeving.

 

Er liggen zes transparante overzichtelijke units rondom een open, centraal hart. In de leerunits zijn afsluitbare instructieruimten die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. De theatertrap in het centrale hart, is de logistieke verbinder. Het is een ontmoetingsplek, een relaxplek en een tribunetrap ineen.

tilleman_20150127-0169

 

 

 

 

Projectarchitecten

Theo Reitsema (reitsema & partners architecten) en Hans van den Dobbelsteen (LKSVDD architecten)

“De eerste week… wat een feest, wat een fijn gebouw. Kinderen zijn heel blij, leerkrachten zijn enthousiast, dus dat voelt goed. De leerpleinen worden al goed gebruikt, goed om te zien.”

(uit nieuwsbrief Noorderbreedte)

tilleman_20150127-0005

Het is een bijzonder gebouw geworden, bijzonder in de zin van ruim en licht. Een gebouw voor kinderen. We hopen dat ze er een fijne en leerzame tijd zullen hebben.”

(uit nieuwsbrief Noorderbreedte)

tilleman_20150127-0137

 

Noorderbreedte huisvest twee basisscholen (720 leerlingen), een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en welzijnswerk. Het gebouw dient het onderwijsconcept zo optimaal mogelijk. Het is een duurzaam, modern en eigentijds gebouw geworden met oog voor detail zoals de kindertekeningen in het beton.

 

Rondleiding

De school is op 10 oktober 2014 officieel geopend. In deze lipdub die de school maakte voor de opening, krijg je en passant een rondleiding door de school.

tilleman_20150127-0210tilleman_20150127-0227

fotografie: Ronald Tilleman