assistent architect

Sandra van Arragon

uitwerkend architect

s.van.arragon@lksvdd.nl

 

“Mijn zus werkte bij een interieurbouwer. Via haar is mijn interesse voor de bouw ontstaan. Na de mts en hts-bouwkunde, werd het architectuur en stedenbouw op de TU Eindhoven. Daar leerde ik de techniek een beetje los te laten en creatiever te denken. Bij een ontwerp kijk ik naar de context van het gebouw. Niet alleen naar wat de buren doen, maar wat de relatie is met de iets wijdere omtrek. Tegelijkertijd denk ik echt van binnenuit. Een gebouw moet functioneren en dat doet het als mensen zich er goed voelen.”

 

Onderscheidend in BIM

“Ik ben relatief ‘jong’ bij LKSVDD, sinds eind 2016. Ik viel voor de maatschappelijke betrokkenheid en coöperatieve houding die uit de aanpak van de projecten sprak. Dat past ook bij mij. En dit bureau is echt heel ver met Revit (BIM). Veel bureaus zeggen dat ze dat zijn, maar hier ís het zo. Dat is onderscheidend. Je kunt de basis van Revit wel leren op school, maar pas in de praktijk kun je pas echt een pro worden. Hier proef je jarenlange ervaring.”

 

“Ik kan nog niet bogen op projecten met mijn nieuwe collega’s, maar bij mijn vorige werkgever heb ik veel zorgprojecten gedaan. De laatste was het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Ik ben echt trots op wat daar nu staat. Door onze ingrepen kon het Gasthuis in het centrum van de stad blijven en toch voldoen aan de huidige visie en eisen in de zorg. Mensen genieten er nu weer van om daar te wonen.”

Inleven en participatie

“Dat is voor mij wel een graadmeter: of mensen (weer) van hun gebouw kunnen genieten. En dat de totstandkoming in goede banen is geleid. Als budgetten tegenvallen, dat je er dan toch samen uitkomt. Ja, ik voel me echt projectleider-architect. Ik wil graag het concept bewaken en zorgen dat het ook echt zo wordt als we vooraf hebben afgesproken. Dat lukt me denk ik door een goed inlevingsvermogen; ik ontwikkel gevoel bij de vraag van opdrachtgevers. In het verlengde daarvan heb ik me ook meer verdiept in participatieve processen. Projecten worden er beter van, omdat je van elkaar leert. Je zorgt voor meer draagvlak. In de visievorming, maar ook in de rest van het proces tot en met de realisatie.”

 

Inspiratie

"Al sinds mijn studie ben ik gefascineerd door het contrast tussen snelheid in ons dagelijks leven en de rust van de natuur. Hoe mensen de kwaliteit van groen ervaren in hun directe omgeving. Dat inspireert me in mijn werk. En ook in mijn vrije tijd merk ik dat ik altijd bezig ben met mijn omgeving. Ik ben graag bezig met het opknappen van ons huis en de tuin. Verder loop ik hard, als het wat tijd betreft lukt.”