Shared Facility Centre High Tech Systems Park

Het Shared Facilities Centre staat buiten de ‘hekken’ van het bedrijf zelf, in het voor iedereen vrij toegankelijke landschapspark. Deze voorziening is niet alleen bedoeld voor Thales zelf, maar kan door elk bedrijf in de omgeving gebruikt worden. Het is het kloppende hart van het High Tech Systems Park.fotografie: Ronald Tilleman

Op de volledig transparante begane grond lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. Hier bevindt zich het restaurant en de uitgebreide keukenfaciliteit. Door het grote overstek van de verdieping ontstaan beschutte buitenruimtes, die zowel aan de zuidzijde als aan de waterpartij aan het westen gebruikt worden als terrassen. De aanwezige infrastructurele voorzieningen zorgen ervoor dat de binnen- en buitenruimte zowel kan worden gebruikt voor werkoverleg als voor ontspanning.

De verdieping met vergaderkamers, een presentatiecentrum, onderwijsruimtes, private dining rooms en een à la carte restaurant met buitenterras heeft een meer besloten karakter.thales_openingsfotoFotografie: Ronald Tilleman

Fotografie: Zenber

Shared Facility Centre

LKSVDD architecten | reitsema & partners architecten

 

Projectarchitecten

Theo Reitsema (reitsema & partners architecten) en Hans van den Dobbelsteen (LKSVDD architecten)

 

Projectmedewerkers

Dennis Weerink, Stephanie Weitering, Symen Bouma, Daniël Venneman (reitsema & partners architecten), Nico Hofhuis, Pascal Biemolt, José Gonzalez, Arent Kappelhoff, Michiel Post, Mark Wiefferink (LKSVDD architecten)

 

Interieurarchitectuur

Eric Wezenberg en Edwin Kamphuis (Zenber interieurarchitectuur)

fotografie: Ronald Tilleman
Fotografie: Ronald Tilleman

De gevel is voorzien van een vrij hangende geperforeerde, deels dubbele beplating die geïnspireerd is op de patroonherkenning waarmee Thales zich onderscheidt in de radartechnologie. De perforaties in de platen zorgen voor een intrigerend moiré-effect, dat onder invloed van zonlicht en beweging steeds verandert.fotografie: Ronald Tilleman

naar masterplan Thales

naar office building Thales