Sporthal voor de Hoenderloo groep

Een zogenaamde 'hufterproof' sporthal op het prachtige terrein in Hoenderloo van de Hoenderloo Groep, een instelling voor ruim 200 jongeren van 12-20 met meervoudige gedragsproblemen. Maar die typering doet geen recht aan dit ontwerp. Het gebouw is juist gericht op positieve energie. Het is een inspirerende plek om te sporten en te ontspannen. In het groen.

De hal is zichtbaar en uitnodigend en er is een sterke verbinding met de omgeving. Door de ramen in de gang, maar ook door de keuze van de materialen en kleuren.

 

De kleurkeuze komt regelrecht uit de omgeving: boomschors en herfstbladeren.

 

gang met daglicht

De inval van veel daglicht maakt het een uiterst prettig gebouw.

 

Uitnodigende gevel

Aan de gevel is een verticaal houten lamellenscherm aangebracht. Dat levert steeds een ander beeld van de gevel op afhankelijk van je positie.

 

verticaal houden lamellenscherm

 

lamellenscherm

 

 

De materialen en de kleurstelling binnen zijn ook geïnspireerd op de kleuren en materialen in de omgeving.

 


Fotografie: Nicole Tanke