Sterrenschool De Ruimte, Almere

DeRuimte_uitgelicht

We hebben voor deze ‘Living-Apart-Togethers’ een uitgelezen ontsluitingsstructuur ontworpen. Hierdoor kun je vanuit de centrale hal rechtstreeks naar je eigen ruimten, kun je je eigen gang gaan en hoef je nooit een ander te hinderen. Toch kun je elkaar ook goed opzoeken. Veel ruimtes lopen in elkaar over. Je kunt er geconcentreerd leren, maar ook samen met anderen aan een opgave werken.

Sterrenschool-binnen

 

Toekomstbestendig ontwerp

Het gebouw speelt sterk in op de mogelijkheid dat in de toekomst andere eisen gesteld worden. De indeling kan moeiteloos worden aangepast. De constructie, gevelopzet en het installatieconcept zijn op deze veranderingen ontworpen.

De gevels zijn geïnspireerd op de huid van een komeet. De onderkant is heet geweest en is daardoor lichter dan de bovenkant. Als herkenbaar accent stralen dag en nacht sterren en de maan. De buitenkant van het gebouw speelt zorgvuldig in op alle stedenbouwkundige randvoorwaarden. Het staat in een omgeving, waarin het af en toe best guur is en hard kan waaien. Daarom is het een kloek gebouw. Het heeft een heleboel kleine ramen maar ook een paar erkers voor een fijn uitzicht.

 

Bewuste keuze van materialen

Het gebouw is geheel uitgevoerd in aardetinten en met gebruik van materialen. Dit draagt bij aan een gevoel van rust, veiligheid, warmte en comfort. Hierdoor voelt het gebouw als een comfortabele jas.

 

Volg de zon

Met Sterrenschool De Ruimte hebben we een gebouw neergezet dat heel lang meegaat en alleen al daardoor duurzaam is. Maar het springt ook heel zuinig om met materialen en energie. Als symbool daarvan staat op het dak een heel bijzondere zonnebloem met zonnepanelen die de hele dag de zon volgen!

De ruimte_Tribunetrap De ruimte_kinderenDe ruimte_sterrenschool