technisch ontwerper | BIM-modelleur

Tim Glaasker

 

technisch ontwerper | BIM-modelleur

t.glaasker@lksvdd.nl


“Ik word gedreven door een liefde voor mooie dingen. Natuur, design, mensen. Toch wil ik me ook verdiepen in dingen die me niet direct aanspreken. Dat verruimt je wereldbeeld.”

“Na mijn opleiding had ik ook bij een aannemer kunnen gaan werken, maar met architecten heb ik meer affiniteit. Mooie dingen maken. Esthetisch verantwoord én technisch haalbaar. Toch begint dit vak denk ik met belangstelling voor mensen. Je start een project immers met relatieve vreemden met wie je een klik moet vinden en samen moet werken. Als je belangstelling voor elkaar hebt, brengt je dat ver.”

 

In de context van een gebouw

“In mijn betrokkenheid bij een project, denk ik ook graag mee over een ontwerp. Of er nog verbeteringen mogelijk zijn. Natuurlijk ben ik dan trots als mijn voorstellen worden overgenomen. Zo is de kopgevel van de Klokstee (Enschede) wat transparanter geworden. Die details doen ertoe. Je moet wel de context van een gebouw kennen, om zinnige dingen te kunnen toevoegen.”Margaretha Kampen

Achmea Zwolle

Als een idee overeind blijft

“Ik vind het heel bijzonder als in een gerealiseerd project nog steeds die eerste handschets te herkennen is. Dat was bijvoorbeeld zo bij het kantoor van Achmea in Zwolle. Daar moest de Peperbus zichtbaar blijven. Zoals Kick Leijh het toen geschetst heeft, is het gebouw ook echt geworden.”

 

Vernieuwen

“Binnen het bureau ben ik degene die vertegenwoordigers van nieuwe materialen en producten ontvangt. Dat is echt interessant. Soms kom je prachtige dingen tegen die je helpen bij het verduurzamen van gebouwen, of zorgen voor minder onderhoud. Ik ben objectief in de beoordeling daarvan, maar als ik iets zie zitten vind ik het wel erg leuk als ik onze architecten en de opdrachtgever mee krijg.”

 

Steeds beter

“Je kunt mij het beste beschrijven als een verbinder. De sfeer waarin je werkt, is belangrijk. Daar voel ik me medeverantwoordelijk voor. Hier wordt iedereen gewaardeerd voor wat hij doet in het bedrijf. Ontbreekt een schakel, dan krijgen we het niet voor elkaar. Ik wil dingen graag verder brengen en ben ook wel een perfectionist. Lopen we door een opgeleverd gebouw, dan voelt dat weliswaar voldaan, maar zie ik ook altijd weer dingen die ik nog beter had willen doen…”