systeembeheerder | BIM-modelleur

Tim Zoetebier

 

systeembeheerder | BIM-modelleur

t.zoetebier@lksvdd.nl


“Ik werk bijna in alle projecten mee. Dat komt omdat ik zowel systeembeheerder ben als BIM-modelleur. Door die combinatie van functies kan ik projecten niet van A tot Z begeleiden. Een IT-storing kondigt zich immers niet aan. En, klanten mogen daar natuurlijk al helemaal geen hinder van ondervinden. Loopt het systeem op rolletjes, dan ‘BIM’ ik bij die projecten waar dat nodig is.”

 

Vragen voor zijn

“Bij het IT-werk ben ik blij als alles loopt zoals het hoort te lopen. Zonder hinder. En wat het tekenwerk betreft, probeer ik problemen voor te zijn. Natuurlijk is er frustratie als je ergens geen invloed op hebt. Bijvoorbeeld als je meer opdrachtgevers hebt en ze elkaar in de weg zitten. Gelukkig heb ik een goed inzicht in het proces. Ik ben meestal de vragen voor.”

 

Tekenaar-plus

“Ik werk hier al meer dan tien jaar. Daarvoor werkte ik bij IAA en liep mijn contract af terwijl ik net een polsblessure had. Niet zo’n gelukkige samenloop van omstandigheden. Mijn contract werd niet verlengd. Toen was er hier plaats. Dichter bij huis ook. Ik ben begonnen als tekenaar. Later kwam daar het systeembeheer bij. Dat nam ik over van een collega die de wijde wereld introk.”Apollo 8, Borne

 

Prettige afwisseling

“Die combinatie van functies is leuk voor de afwisseling. Soms ook lastig, omdat een systeemstoring dwars door planningen heen fietst. Toen we voor De Veste aan het werk waren, vond ik het wel erg leuk om bij te springen. Ik ben actief lid bij Apollo 8, de volleybalvereniging die daar nu is gehuisvest. Meestal zijn werk en privé strikt gescheiden, maar hier raakt het elkaar toch een beetje. Een uitzondering!”