Skip to content

Integrale aanpak

Bepaalt de architectuur van het gebouw het energieconcept? Of bepaalt het energieconcept de architectuur van het gebouw? Het is immers al lang niet meer zo dat ontwerpen alleen gaat om ruimtelijke kwaliteit. Energie en duurzaamheid zijn steeds meer van invloed op het ontwerp. Een euro geef je maar één keer uit. De vraag is waar die het meeste waarde oplevert.

Voor ons is integraal ontwerpen daarom vanzelfsprekend. Al vanaf de eerste schets ontwikkelen we varianten om opdrachtgevers een gewogen advies te geven over de beste richting van het ontwerp. In modellen onderzoeken en meten we de ontwerpkeuzes door op die elementen die voor de opdrachtgever het meest belangrijk zijn. We zoeken de balans tussen het ontwerp en de techniek. Zo heb je nooit meer techniek in het gebouw dan nodig. En omgekeerd kan techniek het gebouw eenvoudiger maken.

Hier zijn onze technisch ontwerpers de spil. In BIM kun je met installateurs, constructeurs en aannemers in hetzelfde model werken en heb je de garantie dat het ook zo uitgevoerd wordt. Wij zijn als bureau blij met total-engineeringsopdrachten. Daar is integraliteit het uitgangspunt. En juist bij deze aanpak komt de rol van de architect het beste tot zijn recht. De architect heeft regie op alle elementen in het gebouw, het overzicht op het geheel. Integraal ontwerpen is architectenwerk in optima forma.

 

Hengelo – Thales/High Tech Systems Park Hengelo
Wij hebben voor dit project de samenwerking gezocht met MTD landschapsarchitecten, Reitsema & partners architecten, DWA energie- en installatietechniek en Lucassen Bouwconstructies. Stuk voor stuk partijen met wie we vaker en met succes samenwerken. De intensieve samenwerking, ondersteund door effectieve inzet van BIM-technologie, was de basis voor een voortvarend proces. Binnen twee jaar na start-ontwerp kon het project in gebruik worden genomen.

Emmen – Nationaal Archief
Dit is ook een total engineering opdracht. We werken hierin samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het nieuwe archief in Emmen wordt in de zomer van 2019 in gebruik genomen. Een herbestemming van het oude gebouw van de Topografische Dienst van het Kadaster in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en onder het vergrootglas van het Atelier Rijksbouwmeester.

Diemen – Brede school Noorderbreedte
Een duurzaam, modern en eigentijds gebouw, waarin een peuterspeelzaal, twee basisscholen, een buitenschoolse opvang en welzijnswerk zijn gevestigd. Het gebouw is ontworpen met oog voor detail. Het is multifunctioneel en mooi ingepast in de omgeving. De theatertrap in het centrale hart van het gebouw is de logistieke verbinder. Het is een ontmoetingsplek, een relaxplek en een tribunetrap ineen.

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier