Skip to content

Interieur

Ieder mens wil zich fijn en thuis voelen in een gebouw. Het interieur levert daar een belangrijke bijdrage aan. Met onze interieurontwerpen geven wij meerwaarde aan het gebouw. LKSVDD ontwerpt en visualiseert interieurs met een passende ruimtebeleving, de juiste materiaalkeuze en een aangename sfeer.

Door de nauwe samenwerking tussen architect en interieurarchitect wordt elk ontwerp van begin tot eind sterk neergezet. Hierdoor ontstaat er harmonie tussen interieur en exterieur. Wij zorgen, sámen met onze opdrachtgevers, voor gezonde, circulaire en functionele interieurs die gezien mogen worden.

Bij de uitwerking van de binnenzijde van een gebouw houden we rekening met duurzame materialen die aansluiten bij de gewenste sfeer van een ruimte en met het verhaal dat het gebouw wil vertellen. Tot op detailniveau denken wij mee over functionaliteit, ruimtebeleving, kleur, meubilair, vaste inrichting en verlichting. Het resultaat is een gesamtkunstwerk; het gebouw, het interieur en de wensen van de opdrachtgever vormen samen een bijzondere eenheid.

Zwolle – Kantoor DeltaWonen
Na de renovatie en verbouwing van het monumentale gebouw ‘Celeanum’ is een intrigerende werkomgeving en ontmoetingscentrum voor Woningstichting deltaWonen ontstaan. Een transformatie met behoud van de oude en karakteristieke elementen, zoals glas-in-loodramen, tegelwerk, paneeldeuren en het trappenhuis. Op de verdieping zijn vergader- en werkruimten gerealiseerd. De voormalige gymzaal is getransformeerd tot een eigentijds werkcafé met een informele sfeer. De verdiepingsvloer in deze hoge ruimte is ‘zwevend’ aangebracht waardoor de ruimtelijkheid voelbaar blijft. Het interieur van het werkcafé is in samenwerking met studenten van het Cibap te Zwolle tot stand gekomen.

Haarlo – God’s Loftstory
Het voormalige kerkgebouw in Haarlo is verbouwd tot een unieke loftwoning. Uitgangspunt voor de transformatie vormde het behoud en de accentuering van de aanwezige kwaliteiten van het monument uit 1928. De entree is volledig origineel gebleven, met de rode en witte vloertegels, paneeldeuren en bollamp. De open leefruimte wordt gekenmerkt door licht, hoogte en de spanten met haar trekstangen. De opvallende rode ‘Stairway to have fun’ functioneert naast trap ook als ruimteverdeler, bergkast, inbouwkeuken, expositiewand en akoestisch element. Door de gehele loft zijn opvallende roodaccenten te zien om bepaalde plekken te accentueren. Elke ruimte is uniek en over alle details is nagedacht. Het slimme ontwerp en efficiënte plan zorgen voor een bijzondere woning met uniek interieur.

Kampen – Margaretha complex
Het gebouw omarmt een publiek toegankelijke binnentuin. De statige entree naast de imposante toren van het monumentale pand uit 1932 biedt toegang tot de tuin, het restaurant en de maatschappelijke functies in het gebouw. De dieprode vloerbedekking, speciaal voor het Margaretha complex gemaakt, zorgt voor een chique uitstraling. Het restaurant is vormgegeven vanuit gastvrijheid. De verdiepingen hebben elk een eigen interieursfeer. De gangen zijn voorzien van dynamische verlichting en de lambrisering in de gangen is aan de tuinzijde wit en aan de stadszijde antraciet. De woningentrees van de bewoners hebben elk een eigen kleur. Op deze manier weten de bewoners hun weg in het gebouw gemakkelijk te vinden.

Zwolle – Kantoor woningstichting SWZ
Dankzij de metamorfose van het kantoor van woningstichting SWZ wordt ontmoeting gestimuleerd. Door het creëren van een open ruimte over twee verdiepingen in het hart van het gebouw worden spontane ontmoetingen op een natuurlijke wijze mogelijk gemaakt. Het interieur van het werkcafé is verplaatsbaar waardoor de ruimte ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Bij het ontwerp van het gebouw én van het interieur is veel aandacht besteed aan circulariteit en het gebruik van duurzame materialen. Verschillende meubelen zijn vervaardigd van essenhout van ‘zieke’ essen uit Zwolle. Door goede verlichting kunnen verschillende sferen in de ruimten worden gecreëerd. Dankzij intensieve samenwerking binnen een interieurwerkgroep is een prachtig resultaat bereikt met veel draagvlak.

Enschede – Stadskantoor
Het stadskantoor Enschede is getransformeerd en geschikt gemaakt voor nieuwe werkvormen. De prettige wachtruimte in de voormalige patio is voorzien van een glazen dak. De hal op de begane grond beschikt over nieuwe werk- en spreekplekken. Door de toepassing van halfhoge wanden, transparante spreekruimtes en de zorgvuldig gekozen kleuren en materialen ontstaat een goed overzicht, een optimale akoestiek en een rustige uitstraling. Op de vijf verdiepingen zijn de kantoorfuncties ondergebracht, elk met een eigen kleurstelling. Het gebouw biedt plaats aan verschillende soorten werkplekken; voor concentratie, overleg en ontmoeting. Al met al een open werkomgeving waarbij bouwkundige ingrepen en het interieur goed op elkaar zijn afgestemd.

Zwolle – De Herberg
Daklozenopvang De Herberg zet zich in om daklozen een tweede kans te bieden in de maatschappij. De toegepaste materialen zijn robuust en basic, maar de toepassing ervan is niet alledaags. Het meubilair is gemaakt van metaal en betonplex en speciaal voor dit project ontworpen en op maat gemaakt. Door te spelen met materialen, licht, kleur en afwerking krijgen de verschillende functies en afdelingen binnen De Herberg elk hun eigen passende uitstraling, sfeer en mate van comfort. Elke afdeling heeft zijn eigen kleur; koel wit in het voorportaal, veilig geel in de nachtopvang en warm oranje in het sociaal pension. De nauwkeurige detaillering, zorgvuldigheid en betrokkenheid in zowel ontwerp als uitvoering geven het gebouw een rijkdom aan beleving en bezieling.