Skip to content

Interieur

Scholen vinden we leuk om te bouwen. En dat niet alleen, we zijn er ook echt goed in. Met onze kennis en betrokkenheid kunnen we iedere schooldirectie helpen om vanuit haar onderwijsperspectief het ideale gebouw te realiseren.

Als school maak je een programma van eisen maar één keer. Wij doen het regelmatig, weten waar we op moeten letten, zien mogelijke hiaten. We volgen ook hoe de scholen die we maken functioneren in de praktijk. We kennen de verschillende typen onderwijs en hebben ideeën over de verschillende soorten gebouwen die daarbij horen.

Een absolute kracht van ons bureau is dat we ook de grenzen kennen van de financiën. We houden rekening met de belangen van verschillende partijen. Nee, dat levert geen compromissen op. Wel een schoolgebouw dat bijdraagt aan de onderwijsdoelstelling, het werk gemakkelijker maakt, en waar iedereen blij mee is.

Scholen moeten over 100 jaar ook nog staan en functioneren. Scholen uit de jaren ’70 worden en masse gesloopt, terwijl die uit de jaren ’30 nu gekoesterd worden. Het zijn bijzondere gebouwen op een centrale plek in de wijk. Zo’n school blijkt veel meer dan een leeromgeving en het behouden waard.

Zwolle – daklozenopvang De herberg
De Herberg zet zich in om daklozen een tweede kans te bieden in de maatschappij. Dat was ook het thema voor het gebouw zelf: materialen krijgen een tweede kans. De nieuwbouw is grotendeels opgetrokken uit gebruikte materialen (zoals sloophout), restpartijen bakstenen en afgekeurde, maar technisch goede materialen. Bekroond met de 2e prijs in de categorie ‘Charity’ van de ‘Global Award for the very best in Interior and Architecture’ (AIT Award), na het wederopbouwproject in New Orleans van Brad Pitt.

Enschede – Stadskantoor
Na een grote interne verbouwing heeft het stadskantoor het nieuwe werken geïmplementeerd. Een flexibele werkomgeving met open werkpleinen, speciale overleg- en stilteruimtes en een eigentijdse en frisse uitstraling. In de centrale hal zijn verschillende werkplekken, spreekruimtes en balies ingepast en ontworpen. Hierbij is nadrukkelijk rekening gehouden met de akoestiek, duidelijke looproutes en een goed overzicht over de ruimte. De voormalige patio bij de hoofdentree is door middel van een glazen dak afgesloten en ingericht als wachtruimte voor de bezoekers. Door de interne aanpassing is in het gebouw rust en structuur gecreëerd, waarbij de gemeente ‘het streven naar excellente dienstverlening’ op een aangename wijze in praktijk kan brengen.

Kampen – Margaretha complex
Een grootschalig, modern woonzorgcomplex aan de Burgwal in Kampen. Het gebouw sluit helemaal aan bij het historische stadscentrum. Het binnenhof is een beschutte plek, die rust biedt aan de bewoners. Deze opnieuw aangelegde tuin is overdag vrij toegankelijk voor bezoekers en maakt deel uit van het stadswandelrouteplan. Diverse openbare functies zorgen op de begane grond voor interactie tussen bewoner en stad. In het complex is rijksmonument het Broekemapand (1931) integraal opgenomen.

Haarlo – Godsloft story
Met respect voor de religieuze oorsprong is deze kerk getransformeerd tot prettig woonhuis. Open van structuur, ruimtelijk. De trap fungeert als room-devider tussen keuken, living en werkplek. Dit project won de ‘Annual Residential Space Award’ (deel van modern decoration international Media awards), en de publieksprijs van de Architectuurprijs Achterhoek