Skip to content

Sport

Lichte sporthallen en sociale verenigingsgebouwen. Dat is onze handtekening als het gaat om sport. Rekening houdend met voorschriften van het NOC*NSF en van de KVLO, vinden we altijd een manier om daglicht binnen te laten komen. Zonder de functionaliteit en de mogelijkheden voor topsport te belemmeren.

Onze sporthallen zijn nooit zomaar een rechthoekige doos. Akoestisch prettige ruimtes waarin techniek volledig geïntegreerd is. We kijken ook naar de kansen van de locatie. Of er bijvoorbeeld functionaliteiten en energieoplossingen te combineren zijn met faciliteiten in de buurt.

Een clubhuis van een sportvereniging heeft altijd een relatie met de sportvelden. Je vindt er geen koude kantine, maar een clubhuiskamer waar iedereen zich thuis voelt.

Sociale veiligheid is voor ons essentieel. We hebben een verkeerssysteem uitgedacht met de ultieme balans tussen privacy en het houden van toezicht. Natuurlijk zit daar bij sporthallen ook een goede oplossing met zones in voor binnen- en buitenschoenen.

Culemborg – sporthal Parijsch: het ontwerp voor deze sporthal werd vanuit de stedenbouwkundige verkaveling aangevuld met kopwoningen, een warmtekrachtkoppeling en een jongerenvoorziening. Deze unieke combinatie heeft ons uitgedaagd om alle bouwdelen in één herkenbaar bouwblok onder te brengen. Een ingetogen rechthoekig volume dat op strategische plaatsen met karakteristieke insneden is geopend, zodat passanten een blik in de sporthal kunnen werpen.

Hengelo – FBK (Fanny Blankers-Koen) stadion: Het stadion is in twee fases, low budget, volledig vernieuwd. Een nieuwe hoofdtribune met 1.800 zitplaatsen, aansluitend bij het bestaande entreegebouw dat in 2004 in gebruik genomen is.

Gestreefd naar een lichtvoetige constructie lijkt het grote dak te zweven boven de licht gebogen tribune. Rondom werd een nieuwe niet-overkapte tribune gerealiseerd, met een ‘pergola’-constructie bovenlangs voor beschutting en intimiteit in het stadion.

Hoogeveen – Bentinckspark: Om topsport en breedtesport in de gemeente te stimuleren, besloot de gemeente in 2007 tot herontwikkeling van het 27 hectare grote terrein, waarbij de verschillende verenigingen een nieuwe plek kregen met moderne sportvoorzieningen en accommodaties. Wij hebben in samenwerking met MTD de accommodatie voor de voetbalclubs in het park gerealiseerd. Waarbij de voetbalclubs volop ruimte hebben gekregen voor hun eigen identiteit en toch ook veel gelijkenis, passend in het beeldkwaliteitsplan van het Bentinckspark.

Nieuwleusen – Kulturhus De Spil: Dit is een schoolvoorbeeld van hoe je echt een gebouw deelt al voordat je erin trekt. In het Kulturhus De Spil zitten een school, kinderopvang, een middelbare school, een grand café, de bibliotheek, twee sporthallen geschikt voor topsport, welzijnsinstellingen zoals dagbesteding, jongerenwerk, politie en gemeente houden er hun spreekuren. Er is veel dubbelgebruik van ruimtes en een uitstekende interacties tussen de partijen. Het is echt een ontmoetingsplek voor heel Nieuwleusen.

Borne – De Veste: In De Veste zitten vooral voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar: basisschool de Vonder en kinderopvang Borne. Maar er zit ook een grote sporthal in het gebouw die voldoet aan de wedstrijdeisen voor hoofdklasse Volleybalwedstrijden, uiteraard met een sportcafé, én er is volop ruimte voor andere activiteiten die mensen in de wijk initiëren. De heldere logistiek garandeert dat iedereen zijn eigen domein heeft, en tegelijkertijd stimuleert het de interactie tussen de ‘bewoners’ van De Veste.

Almelo – FUN IE FIT

Hoenderloo – Sporthal

Rouveen – Clubgebouw SC Rouveen

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier

Gratis adviesgesprek
Doe er uw voordeel mee

Barcelona-rechts