Skip to content

Werkomgevingen

Een werkplek kan daadwerkelijk bijdragen aan inspiratie. Een goed functionerend gebouw maakt je werk gemakkelijker. En je voelt je er beter bij. Ziekteverzuim wordt minder en de kwaliteit van je werk beter. Dan heb je de uitstraling naar klanten nog niet eens in beeld. Wij maken gebouwen die voor je werken. We helpen je je ogen te openen en je verder te brengen.

Je ziet dat in eigentijdse kantooromgevingen de grenzen vervagen tussen werk, ontspanning en privé. We bieden mensen rijkere plekken om daar invulling aan te geven. Voor werkgevers is de werkplek ook echt een asset om medewerkers te trekken. Kijk maar naar Google, of in onze eigen praktijk naar Thales. Binnen een gebouw kan het variëren van extreem druk tot extreem rustig. Als de balans goed is, kan het allemaal. Yin en yang.

Als je mensen vraagt wat hun meest favoriete plek is, dan is dat eigenlijk altijd buiten. Er is geen beter argument om bij werkomgevingen contact te houden met de omgeving. Dus als het kan, houd je de bomen en buitenomgeving in zicht en zorg je voor veel daglicht.

Gaat u bouwen? Dan heeft u ongetwijfeld een droom over hoe het zou moeten worden. Met ons gaat u verder denken en we ontwerpen samen een werkomgeving die voor u werkt.

Hengelo – Thales: Voor het ontwerp van de campus van Thales (High Tech Systems Park) is het aanwezige landschap een belangrijk uitgangspunt. Basisgedachte is dat de campus een unieke, parkachtige setting biedt voor de kantoren en centrale voorzieningen. In 2015 kreeg het High Tech Systems Park de publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar. Van de 120 inzendingen werd ons ontwerp genomineerd in de categorie ‘stimulerende omgevingen’.

Thales Office: smartworking@thales (nieuw werken) was het uitgangspunt voor het ontwerp. Alles gericht op het stimuleren van ontmoetingen en overleg.

Shared Facility Centre: Het restaurant en vergader- en trainingscentrum is vrij toegankelijk, ook voor derden.

Alkmaar – Rabobank: Het thema ‘transparantie, ontmoeten en samenwerken’ van de opdrachtgever hebben we vertaald in een spannend atrium, met trappen, liften en loungeplekken, van waaruit je naar de stillere werkplekken kunt gaan. 7000 m2 kantoorruimte, energielabel A+ volgens Greencalc (via warmte-koude-opslaginstallatie in de bodem in combinatie met een optimale isolatie, zonnepanelen en solarglass).

Emmen – Nationaal Archief: dit is ook een total engineering opdracht. We werken hierin samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het nieuwe archief in Emmen wordt in de zomer van 2019 in gebruik genomen. Een herbestemming van het oude gebouw van de Topografische Dienst van het Kadaster in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en onder het vergrootglas van het Atelier Rijksbouwmeester.

Enschede – TRIMM: Multimediabedrijf TriMM wilde een kantoor met een open structuur ondanks meerdere lagen. Het resultaat is een horizontale en verticale ‘kantoortuin’. Het gebouw is opgezet in splitlevelverdiepingen die met elkaar verbonden zijn door trappen en liften. In de inrichting is ruimte gemaakt voor spelelementen – een glijbaan en tafeltennisruimte – om naast het werk ook te ontspannen en ruimte te creëren voor nieuwe en frisse ideeën.

Almere – Upcyclecentrum: Hier hebben we ontworpen met meer dan 50% restmaterialen. Materialen uit een recent gesloopte naburige sporthal en zwembad. Plafondplaten, deurklinken, bankjes uit de kleedkamers, zelfs het staal voor de dakconstructie kwam hiervandaan. Natuurlijk is er meer restmateriaal gevonden en gebruikt. Van tegels, paneeldeuren tot de volledige inrichting. Verder is het gebouw volledig demonteerbaar en verplaatsbaar als nodig. Alles is geschroefd en kan dus ook weer losgeschroefd worden.

Lelystad – Rabobank

Oldenzaal – Rosen

Winterswijk – Klein Poelhuis

Enschede – Stadskantoor

Hengelo – Gebouw N

Hengelo – Kantoorgebouw Odin Groep

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier

Gratis adviesgesprek
Doe er uw voordeel mee

Barcelona-rechts