Skip to content

Werkomgevingen

Een werkplek kan daadwerkelijk bijdragen aan inspiratie. Een goed functionerend gebouw maakt je werk gemakkelijker. En je voelt je er beter bij. Ziekteverzuim wordt minder en de kwaliteit van je werk beter. Dan heb je de uitstraling naar klanten nog niet eens in beeld. Wij maken gebouwen die voor je werken. We helpen je je ogen te openen en je verder te brengen.

Je ziet dat in eigentijdse kantooromgevingen de grenzen vervagen tussen werk, ontspanning en privé. We bieden mensen rijkere plekken om daar invulling aan te geven. Voor werkgevers is de werkplek ook echt een asset om medewerkers te trekken. Kijk maar naar Google, of in onze eigen praktijk naar Thales. Binnen een gebouw kan het variëren van extreem druk tot extreem rustig. Als de balans goed is, kan het allemaal. Yin en yang.

Als je mensen vraagt wat hun meest favoriete plek is, dan is dat eigenlijk altijd buiten. Er is geen beter argument om bij werkomgevingen contact te houden met de omgeving. Dus als het kan, houd je de bomen en buitenomgeving in zicht en zorg je voor veel daglicht.

Gaat u bouwen? Dan heeft u ongetwijfeld een droom over hoe het zou moeten worden. Met ons gaat u verder denken en we ontwerpen samen een werkomgeving die voor u werkt.

Hengelo – Thales
Voor het ontwerp van de campus van Thales (High Tech Systems Park) is het aanwezige landschap een belangrijk uitgangspunt. Basisgedachte is dat de campus een unieke, parkachtige setting biedt voor de kantoren en centrale voorzieningen. In 2015 kreeg het High Tech Systems Park de publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar. Van de 120 inzendingen werd ons ontwerp genomineerd in de categorie ‘stimulerende omgevingen’.

Thales Office: smartworking@thales (nieuw werken) was het uitgangspunt voor het ontwerp. Alles gericht op het stimuleren van ontmoetingen en overleg.

Shared Facility Centre: Het restaurant en vergader- en trainingscentrum is vrij toegankelijk, ook voor derden.

Alkmaar – Rabobank
Het thema ‘transparantie, ontmoeten en samenwerken’ van de opdrachtgever hebben we vertaald in een spannend atrium, met trappen, liften en loungeplekken, van waaruit je naar de stillere werkplekken kunt gaan. 7000 m2 kantoorruimte, energielabel A+ volgens Greencalc (via warmte-koude-opslaginstallatie in de bodem in combinatie met een optimale isolatie, zonnepanelen en solarglass).

Emmen – Nationaal Archief
Na een volledige upgrading van het gebouw, is een complex met een eigentijdse allure gerealiseerd. De bestaande betonconstructie is na deze herbestemming in zicht gebleven. De nieuwe gevel is geïnspireerd op de vele duizenden bewegingen die de archiefkasten jaarlijks maken. Om maximaal daglicht toe te laten, ten behoeve van een prettige lichte werkomgeving, is de gevel waar mogelijk ‘open’ gemaakt. Het vele glas is deels verhuld achter de geperforeerde en brons gekleurde gevelplaten die de volumeopbouw van het gebouw ondersteunen. Achter deze gevel schuilt ook het extreem ‘gesloten’ archiefdepot met meer dan 95 kilometer aan archiefkasten.

Enschede – TRIMM
Multimediabedrijf TriMM wilde een kantoor met een open structuur ondanks meerdere lagen. Het resultaat is een horizontale en verticale ‘kantoortuin’. Het gebouw is opgezet in splitlevelverdiepingen die met elkaar verbonden zijn door trappen en liften. In de inrichting is ruimte gemaakt voor spelelementen – een glijbaan en tafeltennisruimte – om naast het werk ook te ontspannen en ruimte te creëren voor nieuwe en frisse ideeën.

Almere – Upcyclecentrum
Hier hebben we ontworpen met meer dan 50% restmaterialen. Materialen uit een recent gesloopte naburige sporthal en zwembad. Plafondplaten, deurklinken, bankjes uit de kleedkamers, zelfs het staal voor de dakconstructie kwam hiervandaan. Natuurlijk is er meer restmateriaal gevonden en gebruikt. Van tegels, paneeldeuren tot de volledige inrichting. Verder is het gebouw volledig demonteerbaar en verplaatsbaar als nodig. Alles is geschroefd en kan dus ook weer losgeschroefd worden.

Lelystad – Rabobank
Aan de Middendreef in Lelystad is met een tijdloos ontwerp een open, toegankelijk en gastvrij bankgebouw gerealiseerd. Door twee ogenschijnlijk simpele vormen om elkaar heen te vouwen, kraagt het gebouw aan de spoorzijde en de stadszijde uit. De transparante kopgevels vormen vensters naar het spoor en de stad. Het gebouw ziet er van verschillende kanten telkens anders uit. Door zo beperkt mogelijk binnenwanden te gebruiken, is een open werkomgeving ontstaan. Het multifunctionele bedrijfsrestaurant doet daarbij bijvoorbeeld naast restaurant ook dienst als ontmoetingsplein en overlegruimte.

Oldenzaal – Rosen
De bedrijfshuisvesting van de firma Rosen Europe BV staat als een opvallend herkenningspunt naast de A1 bij Oldenzaal. Het gebouw is een visitekaartje van het bedrijf: het logo prijkt prominent op de zijgevel. Het ontwerp combineert op deze manier reclame en architectuur. Het pand heeft een hightech uitstraling, die past bij het bedrijf. Hierbij is rekening gehouden met de functionele werkzaamheden binnen het gebouw. Het is een evenwichtige combinatie van kantoor- en werkplaats-gerelateerde activiteiten.

Winterswijk – Klein Poelhuis
De bedrijfshuisvesting van Klein Poelhuis Bedrijven verbeeldt de technische kennis, uitvoeringsbekwaamheid en prominente marktpositie van het bedrijf. Het complex omvat kantoor- en vergaderfaciliteiten én opslag- en productieoppervlak. De terreinlogistiek maakt het mogelijk om het complex in omvang te verdubbelen, zonder dat de lopende activiteiten daar hinder van ondervinden. Het transparante gebouw ondersteunt de saamhorigheid tussen kantoor- en productiepersoneel. Het bedrijfsrestaurant met patio vormt hierbij een belangrijke factor.

Enschede – Stadskantoor

Hengelo – Gebouw N

Hengelo – Kantoorgebouw Odin Groep

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier