Skip to content

Wonen

Ieder mens wil zich prettig en thuis voelen in zijn of haar eigen huis. Wij ontwerpen daarom woningen waar je gelukkig van wordt. We streven naar een ontwerp met goede plattegronden die aansluiten op de levensfase van bewoners. Met een optimale verbinding tussen binnen en buiten zorgen we voor comfortabele woningen.

Met onze woningontwerpen willen wij altijd een meerwaarde aan de omgeving geven en waarde creëren. We werken voor woningbouwcorporaties, aannemers en projectontwikkelaars en bieden behalve een antwoord op een vraagstuk voor een bepaalde plek, ook een doorkijk naar de toekomst.

Als koploper op het gebied van circulariteit streven we naar een maximaal resultaat met het gebruik van minimale middelen. Natuurlijk is een woning duurzaam, energiezuinig en efficiënt. Maar onze ontwerpen zijn meer: ze zijn ook effectief. Flexibiliteit, schoonheid en aanpasbaarheid van een ontwerp zorgen namelijk voor het behoud van waarde én voor een goede woning waarin de bewoners zich behaaglijk voelen.

Enschede – Zuiderspoor
Het Zuiderspoor is een blikvanger, die bezoekers van de binnenstad van Enschede verwelkomt. De gevel ‘leeft’ door de wisselende dimensies in hoogte en diepte. Dit spel van de gevelvlakken, samen met de kleuren van de steen, de balkons en de loggia’s aan de voorzijde, en de diepe neggen van de vensters, brengt de gevel in beweging.
Langs het Blekerpad is de vormgeving van het gebouw meer ingetogen, maar nog steeds familiair aan het hoofdgebouw.

Hengelo – Elisahof
De woningen en appartementen zijn ontwikkeld vanuit de bestaande kwaliteiten van het landschap. Met de waarde van het parklandschap, de bomen, de Woolderbinnenbeek en haar oevers en de samenhang tussen de buurten als uitgangspunt. Het groen in het park is van alle kanten zichtbaar en toegankelijk.
Het appartementengebouw verbindt de bestaande hoge woongebouwen met de nieuwe wijk. De verspringende balkons zorgen voor een sculpturaal-uiterlijk. De woningen hebben een mooie afwisseling in de gevelindeling en variëren in kleur en textuur.

Putten –  Spruytengoed
Op een aantal belangrijke kruispunten in de wijk is ruimte gemaakt voor bijzondere architectuur. Zo staat er een ogenschijnlijk grote villa die in werkelijkheid bestaat uit drie rijwoningen. In de centrale entree bevinden zich de drie voordeuren. Het project bestaat naast deze villa uit een aantal rijwoningen, alle met een frisse uitstraling. De blikvanger is de verzorgde entree van deze woningen.

Borne – Eschwonen Bornsche Maten
In het hart van de wijk ‘De Bornsche Maten’ zijn deze rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. Alle hebben een uitgesproken karakter. Een historisch ogend beeld met toch duidelijke hedendaagse vormgeving. Het dorpskarakter is herkenbaar door de combinatie van verschillende metselwerk-texturen en kleuren met zorgvuldige detaillering.

Zwolle – Breecamp Oost
Aan een belangrijke invalsweg in de wijk Stadshagen onderscheiden deze woningen zich door strakke gevelstenen met een frisse kleurstelling en fraaie metselwerkverbanden met diepe neggen. Het straatbeeld wordt bepaald door een robuuste baksteenarchitectuur, waarbij de kozijnen achter de gevelstenen zijn weggedetailleerd. De bijzondere detaillering en opvallende kleurstelling versterken de architectuur. Alle zowel huur- als koopwoningen hebben dezelfde uitstraling, met rijke details. Door de verspringing van de lessenaarskappen oogt elk blok uniek. Hierdoor ontstaat een speels en levendig straatbeeld.

Dieren – Solaris
In Dieren is een luxe appartementencomplex ontworpen en gerealiseerd dat een sterke relatie heeft met het landschap. De horizontaal-gestructureerde appartementen hebben door de grote mate van transparantie een wijds uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden.

Dalfsen –  Oosterdalfsen
In de sfeer van Engelse plattelandsarchitectuur, of ‘cottage-architectuur’, is een combinatie van sociale woningbouw en koopwoningen gerealiseerd. Dit geheel passend in het historische cultuurgebied met een bijzondere, landschappelijke omgeving.

Putten –  Bijsteren: Dit is een project met 30 sociale huurwoningen en 14 sociale koopappartementen midden in een uitbreidingswijk. Bijzonder is dat hier in Putten voor de sociale woningbouw de mooiste plek in de wijk gereserveerd is. Onder grote, oude bomen, ontstaat een markante ontmoetingsplek. Sociaal, huur, koop en vrijstaand naast elkaar. 

Emmeloord – Urkerweg
Aan één van de uitvalswegen op het assenkruis van Emmeloord zijn sociale huurappartementen in een parkachtige setting gerealiseerd. De kopgevels zijn bijzonder vormgegeven om het belang van deze uitvalsweg te benadrukken. Om het ‘nieuwe Emmeloord’ te illustreren, zijn de blokken in een niet-rode kleurstelling uitgevoerd. De woongevels zijn westelijk georiënteerd en kijken uit op de polder.

Arnhem – Malburgen 2
In de wijk Malburgen zijn deze heldere maar bescheiden vormgegeven woonblokken gerealiseerd, met een grote samenhang in architectuur. De woonblokken sluiten aan op de stempelstructuur in de wijk Malburgen. Elke woning heeft dezelfde compositie, die rijk is aan detail. De breed-ontwikkelde woningen hebben een straatgerichte woonkamer met veel glas, voor een sterke sociale verbinding.

Ulft – Energie 0 woningen
Deze landschappelijke context vraagt om een bijzondere architectuur. De sociale huurwoningen zijn vormgegeven als verschillende schuren die vrij in het landschap staan. Door de inzet van bewezen technieken zijn deze ‘energie 0 woningen’ in Ulft comfortabel en duurzaam. De woningen zijn ontworpen met een flexibel casco, voor een grote vrije indeelbaarheid. Door onder andere een optimaal gebruik van zonne-energie en aardwarmte, een slimme meterkast en beperkte transmissie- en ventilatieverliezen vormen ze toekomstbestendige woningen die passen in de groene omgeving.

Apeldoorn – De Melodie
Geïnspireerd door de jaren 50 architectuur uit de directe omgeving zijn vlak bij het Zuiderpark bijna honderd ruime woningen gerealiseerd. De woningen van geelbruin metselwerk met witte accenten rond de entrees hebben een traditionele opzet. Verscholen achter deze woningen liggen drie intieme hofjes. De toegangen tot deze hofjes worden geaccentueerd door kleine appartementsgebouwen aan weerzijde van de doorgang. Elk hofje heeft een ander karakter, waarbij er één speciaal is ontworpen voor ouderen. Samen vormt het een vriendelijk geheel dat qua maat en schaal goed aansluit op de directe omgeving.

Almere – Columbuskwartier Westpoint
In de eigentijdse wijk ‘Columbuskwartier’ in stadsdeel Almere-Poort bevindt zich dit expressieve en modernistische appartementencomplex, vormgegeven met de passende kleurstelling zwart-wit. De uitgedraaide balkons in de punten van het gebouw hebben een prachtig uitzicht over het Vasco da Gamapad, de groene as door de wijk, en de Henry Stanleystraat, een verkeersontsluitings-as door de wijk. Stedenbouwkundig ligt het complex prominent in de wijk, met een mooie relatie met de naastgelegen groenstrook.

Almere – Columbuskwartier Scheg
Als tegenhanger van Westpoint, vormt Scheg een meer introvert maar markant appartementencomplex. Scheg heeft een bijzondere vormgeving in stoere donkere steen, waarbij het accent op de afgeronde hoeken ligt. Samen met Westpoint ontstaat er een soort boekensteun, met Scheg in de uiterste zuidoostelijke hoek van de groene as en Westpoint als tegenhanger van de boekensteun aan de uiterste noordwestelijke zijde van de as.

Zwolle –  Werkeren
Door de kleurstelling met wit, zwart en terracotta en de forse overstekken van de daken is een vriendelijke en lichte atmosfeer in de wijk ontstaan. De organische vlakverdeling in de gevelopbouw zorgt voor een sterke samenhang tussen de woningen, waarbij toch elke woning anders is.

Nijmegen – De Waalsprong
De combinatie van appartementen en laagbouw is prominent gelegen aan het begin van de wijk Waalsprong. Het vormt op deze locatie een stedenbouwkundig markeringspunt. Het ontwerp verwijst naar de jaren vijftig architectuur met een sfeer die herinnert aan de wederopbouwarchitectuur, die dominant was in de landelijke bebouwing van deze omgeving.

Zwolle –  Hof en de 7 hoven
De Hof en de 7 hoven ligt in de Zwolse wijk Stadshagen. Het project kenmerkt zich door een gezellig hofje en verschillende woningtypen. De authentiek ogende, moderne woningen worden gekenmerkt door prominent aan de voorgevel gelegen dakkapellen en een steile kap.  Bijzonder is dat een deel van de woningen is ontworpen naar de regels van de ‘Stichting Europahouse’. Deze stichting, waarin diverse Europese landen participeren, heeft ontwerpregels opgesteld waarin onder meer veel aandacht is voor woningbreedte, indelingsvrijheid, veranderbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden, multifunctionaliteit en de toekomstwaarde van de woning.

 

Arnhem – Malburgen Zevenbladstraat
Een uniek project binnen de herontwikkeling van de wijk Malburgen in Arnhem. Het is een intiem woonhofje, een kleine verrassing in de wijk, die pas bij het betreden van het hofje zichtbaar wordt. De kleinschalige woningen zijn intiem en geborgen. Het bijzondere project is gericht op een sociale samenhang tussen de bewoners in het hofje. De woonplattegronden zijn daarop aangepast en straatgericht ontworpen, met een raamstelling die zoveel mogelijk op het hofje is georiënteerd.

Enschede – Het lagerhuis in Roombeek
Dit duurzame appartementengebouw is nog in ontwikkeling. Het wordt gebouwd naar de principes van circulair bouwen. Het ontwerp, de installaties, de ruimtes: alles is gericht op toekomstig hergebruik van materialen. De hele gevel wordt energieleverend. Het gaat hier niet alleen om technische duurzaamheid, maar ook om sociale duurzaamheid. Meer informatie: www.lagerhuisenschede.nl

Zwolle – Fenikshof

Zwolle – Holtenbroek

Enschede – Mekkelholt

Hengelo – Goudenregenstraat

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier