Skip to content

Wonen

Woningbouw is eigenlijk de basis van ons bureau. Dat was immers wat nodig was na de oorlog. En nu nog steeds verdiepen we ons in hoe mensen prettig en sociaal samen kunnen leven. We werken voor woningbouwcorporaties, aannemers en projectontwikkelaars en bieden behalve een antwoord op een vraagstuk voor een bepaalde plek, ook een doorkijk op de toekomst. Diversiteit is het speerpunt, met natuurlijk betaalbaarheid als randvoorwaarde.

Duurzaamheid en circulariteit is hét onderwerp in de (sociale) woningbouw. Wij proberen opdrachtgevers te prikkelen om uit te vragen op ambitieniveau en niet met een dichtgetimmerd programma van eisen te komen. Dat is de manier om innovatieve ideeën op te roepen.

Met De Woonplaats in Enschede hebben we een masterclass circulariteit gedaan en doen aan de hand daarvan pilot in een circulaire aanpak van een woningrenovatieproject op alle facetten: materiaal, proces, financiën en aanbesteding.

Ook voor woningbouw geldt dat schoonheid en kwaliteit belangrijke voorwaarden zijn voor duurzaamheid.

Putten –  Bijsteren: Dit is een project met 30 sociale huurwoningen en 14 sociale koopappartementen midden in een uitbreidingswijk. Bijzonder is dat hier in Putten voor de sociale woningbouw de mooiste plek in de wijk gereserveerd is. Onder grote, oude bomen, ontstaat een markante ontmoetingsplek. Sociaal, huur, koop en vrijstaand naast elkaar. 

Drachten – Drachtstervaart: De geliefde combinatie van wonen en water is in het stedenbouwkundige plan geweldig tot uitdrukking gebracht. De architectonische inspiratie komt voort uit het thema Drachten als handelspost op de route Engeland-Rusland in vroeger tijden, afgeleid van de bebouwing rondom de Botnische golf. 

Enschede – Laares: een herstructurering naar ons beeld-kwaliteitsplan, verkavelingsontwerpen en architectonische uitwerkingen. Het betrof meer dan 600 woningen, bestaand en nieuw, grondgebonden en gestapeld. De deelgebieden zijn uitgewerkt volgens een steeds wisselend thema, gerelateerd aan de omstandigheden van de verschillende plekken (straat, es, singel, spoorweg etc.). Inclusief gecertificeerde passieve woningen.

Putten –  Spruytengoed

Dalfsen –  Oosterdalfsen

Meppel –  Ceintuurbaan

Zwolle –  Werkeren

Zwolle –  Hof en de 7 hoven

Arnhem – Malburgen 2

Arnhem – Malburgen 1

Arnhem – Schuytgraaf

Apeldoorn – De Melodie

Almelo – Holtjesstraat

Almere – Columbuskwartier Scheg

Almere – Columbuskwartier Westpoint

Enschede – Eilermarke

Groningen – Oosterhamrikkade

Hengelo – Het broek 1

Hengelo – Het broek 2

Nijmegen – De Waalsprong

Ulft – Energie 0 woningen

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier

Gratis adviesgesprek
Doe er uw voordeel mee

Barcelona-rechts