Skip to content

Wonen

Ieder mens wil zich prettig en thuis voelen in zijn of haar eigen huis. Wij ontwerpen daarom woningen waar je gelukkig van wordt. We streven naar een ontwerp met goede plattegronden die aansluiten op de levensfase van bewoners. Met een optimale verbinding tussen binnen en buiten zorgen we voor comfortabele woningen.

Met onze woningontwerpen willen wij altijd een meerwaarde aan de omgeving geven en waarde creëren. We werken voor woningbouwcorporaties, aannemers en projectontwikkelaars en bieden behalve een antwoord op een vraagstuk voor een bepaalde plek, ook een doorkijk naar de toekomst.

Als koploper op het gebied van circulariteit streven we naar een maximaal resultaat met het gebruik van minimale middelen. Natuurlijk is een woning duurzaam, energiezuinig en efficiënt. Maar onze ontwerpen zijn meer: ze zijn ook effectief. Flexibiliteit, schoonheid en aanpasbaarheid van een ontwerp zorgen namelijk voor het behoud van waarde én voor een goede woning waarin de bewoners zich behaaglijk voelen.

Emmeloord – Urkerweg
Aan één van de uitvalswegen op het assenkruis van Emmeloord zijn sociale huurappartementen in een parkachtige setting gerealiseerd. De kopgevels zijn bijzonder vormgegeven om het belang van deze uitvalsweg te benadrukken. Om het ‘nieuwe Emmeloord’ te illustreren, zijn de blokken in een niet-rode kleurstelling uitgevoerd. De woongevels zijn westelijk georiënteerd en kijken uit op de polder.

Zwolle – Breecamp Oost
Aan een belangrijke invalsweg in de wijk Stadshagen onderscheiden deze woningen zich door strakke gevelstenen met een frisse kleurstelling en fraaie metselwerkverbanden met diepe neggen. Het straatbeeld wordt bepaald door een robuuste baksteenarchitectuur, waarbij de kozijnen achter de gevelstenen zijn weggedetailleerd. De bijzondere detaillering en opvallende kleurstelling versterken de architectuur. Alle zowel huur- als koopwoningen hebben dezelfde uitstraling, met rijke details. Door de verspringing van de lessenaarskappen oogt elk blok uniek. Hierdoor ontstaat een speels en levendig straatbeeld.

Dieren – Solaris
In Dieren is een luxe appartementencomplex ontworpen en gerealiseerd dat een sterke relatie heeft met het landschap. De horizontaal-gestructureerde appartementen hebben door de grote mate van transparantie een wijds uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden.

Putten –  Bijsteren: Dit is een project met 30 sociale huurwoningen en 14 sociale koopappartementen midden in een uitbreidingswijk. Bijzonder is dat hier in Putten voor de sociale woningbouw de mooiste plek in de wijk gereserveerd is. Onder grote, oude bomen, ontstaat een markante ontmoetingsplek. Sociaal, huur, koop en vrijstaand naast elkaar. 

Putten –  Spruytengoed
Op een aantal belangrijke kruispunten in de wijk is ruimte gemaakt voor bijzondere architectuur. Zo staat er een ogenschijnlijk grote villa die in werkelijkheid bestaat uit drie rijwoningen. In de centrale entree bevinden zich de drie voordeuren. Het project bestaat naast deze villa uit een aantal rijwoningen, alle met een frisse uitstraling. De blikvanger is de verzorgde entree van deze woningen.

Dalfsen –  Oosterdalfsen
In de sfeer van Engelse plattelandsarchitectuur, of ‘cottage-architectuur’, is een combinatie van sociale woningbouw en koopwoningen gerealiseerd. Dit geheel passend in het historische cultuurgebied met een bijzondere, landschappelijke omgeving.

Meppel –  Ceintuurbaan

Zwolle –  Werkeren
Door de kleurstelling met wit, zwart en terracotta en de forse overstekken van de daken is een vriendelijke en lichte atmosfeer in de wijk ontstaan. De organische vlakverdeling in de gevelopbouw zorgt voor een sterke samenhang tussen de woningen, waarbij toch elke woning anders is.

Zwolle –  Hof en de 7 hoven

Arnhem – Malburgen 2
In de wijk Malburgen zijn deze heldere maar bescheiden vormgegeven woonblokken gerealiseerd, met een grote samenhang in architectuur. De woonblokken sluiten aan op de stempelstructuur in de wijk Malburgen. Elke woning heeft dezelfde compositie, die rijk is aan detail. De breed-ontwikkelde woningen hebben een straatgerichte woonkamer met veel glas, voor een sterke sociale verbinding.

Arnhem – Malburgen 1

Arnhem – Schuytgraaf

Apeldoorn – De Melodie

Almere – Columbuskwartier Scheg

Almere – Columbuskwartier Westpoint

Nijmegen – De Waalsprong
De combinatie van appartementen en laagbouw is prominent gelegen aan het begin van de wijk Waalsprong. Het vormt op deze locatie een stedenbouwkundig markeringspunt. Het ontwerp verwijst naar de jaren vijftig architectuur met een sfeer die herinnert aan de wederopbouwarchitectuur, die dominant was in de landelijke bebouwing van deze omgeving.

Ulft – Energie 0 woningen
Deze landschappelijke context vraagt om een bijzondere architectuur. De sociale huurwoningen zijn vormgegeven als verschillende schuren die vrij in het landschap staan. Door de inzet van bewezen technieken zijn deze ‘energie 0 woningen’ in Ulft comfortabel en duurzaam. De woningen zijn ontworpen met een flexibel casco, voor een grote vrije indeelbaarheid. Door onder andere een optimaal gebruik van zonne-energie en aardwarmte, een slimme meterkast en beperkte transmissie- en ventilatieverliezen vormen ze toekomstbestendige woningen die passen in de groene omgeving.

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier

Gratis adviesgesprek
Doe er uw voordeel mee

Barcelona-rechts