Skip to content

Zorg

Verzorgingshuizen worden eigenlijk niet meer gebouwd. Nu bouw je toekomstbestendige woningen, die gemakkelijk zijn aan te passen aan de zorgbehoefte van bewoners.

En bouw je wel een zorgcomplex, dan moet het vooral flexibel zijn. Door te investeren in het casco, kan een gebouw honderden jaren mee. De gebouwen zijn geschikt voor zorg, maar vrij van indeling. Dus als de zorg verandert, is het gebouw gemakkelijk aan te passen.

Wonen met zorg is nu meer gericht op participatie in de samenleving, op het langer zelfstandig wonen. Levensloopbestendige woningen: Kangaroo-woningen, aanpasbare woningen, of tijdelijke zorgkamers met losse woonmodules. Die participatie in de samenleving kun je ook stimuleren door de samenleving naar binnen te halen in een zorgcomplex. Zo is in Margaretha ook een publiek restaurant gevestigd en is de binnentuin voor iedereen toegankelijk. Zelfs onderdeel van een stadwandeling.

Kampen – Margaretha complex: een grootschalig, modern woonzorgcomplex aan de Burgwal in Kampen. Het gebouw sluit helemaal aan bij het historische stadscentrum. Het binnenhof is een beschutte plek, die rust biedt aan de bewoners. Deze opnieuw aangelegde tuin is overdag vrij toegankelijk voor bezoekers en maakt deel uit van het stadswandelrouteplan. Diverse openbare functies zorgen op de begane grond voor interactie tussen bewoner en stad. In het complex is rijksmonument het Broekemapand (1931) integraal opgenomen.

Almelo – Commujon: wij ontwierpen de multicare voorziening van Commujon (Communiceren met jongeren) waar gestreefd wordt naar een integrale behandelwijze voor jongeren met ernstige gedragsproblemen en hun ouder(s)/verzorger(s). Er zijn drie voorzieningen: leefgroepen, sport en therapie en een kantoor. Alles is erop gericht om contact te maken met de jongeren, om van daaruit te werken aan een terugkeer in de maatschappij. In het complex zit een sporthal, zwembad, een bewegingsruimte, een dojo, een computerruimte en een theater.

Zwartsluis – zorgcentrum Frion: In opdracht van Wetland Wonen (Vollenhove) ontwierpen we 48 zorgwoningen en ruimten voor dagbesteding en –behandeling voor mensen met een lichte, zware en soms ook meervoudige handicap die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Behalve de vraag van Frion om een eigentijdse voorziening, was ook de delicate stedenbouwkundige situatie een belangrijk uitgangspunt voor de opzet en beeldvorming van het complex.

Zwolle – daklozenopvang De herberg: De Herberg zet zich in om daklozen een tweede kans te bieden in de maatschappij. Dat was ook het thema voor het gebouw zelf: materialen krijgen een tweede kans. De nieuwbouw is grotendeels opgetrokken uit gebruikte materialen (zoals sloophout), restpartijen bakstenen en afgekeurde, maar technisch goede materialen. Bekroond met de 2e prijs in de categorie ‘Charity’ van de ‘Global Award for the very best in Interior and Architecture’ (AIT Award), na het wederopbouwproject in New Orleans van Brad Pitt.

Hengelo – De Klokstee

Zutphen – De Polbeek

Meer info

Wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier

Gratis adviesgesprek
Doe er uw voordeel mee

Barcelona-rechts